Nincs empátia a megváltozott munkaképességű emberekkel szemben

Tisztelt Cím!

 

Ma olvastam cikküket, hogy kirúgtak valakit a Facebook miatt ....
Az én történetem nem ilyen " egyszerű". Rólam annyit tudni kell, hogy Megváltozott munkaképességű vagyok. Mivel nem lehet látni rajtam ezért alkalmazott a volt munkaadóm. Meg persze azért, hogy megkapják a támogatást. Én persze nagyon örültem, hogy találtam végre egy olyan helyet ahol elfogadják a "betegségemet" és ebből nem lesz gond, mint más helyen volt.

 


Nagyon jól elláttam a feladataimat, nem volt panasz, de mivel fel lett véve egy új kolléga az én pozícióm megszűnt és átraktak egy másikba, persze semmilyen papír alapú módosítás nem történt. Nagyon izgultam mielőtt lejárt a próbaidőm, mert sajnos többször jártam már úgy, hogy a próbaidő lejárta előtt kevéssel elküldtek.Végre lejárt a próbaidőm, nagyon örültem, persze voltak negatív visszajelzések az új pozíciómmal kapcsolatban ( miért nem bírok minden nap legalább 10 órát dolgozni - túlórát nem fizettek), de azt nem értették meg, hogy nem hiába vagyok megváltozott munkaképességű ...


Aztán jött a hideg zuhany. Mivel két cégbe jelentettek be, hogy kétszer kapják meg a kedvezményeket, így 4-4 órába lettem bejelentve. Ez addig nem is volt gond amíg meg nem tudtam, hogy az én járulékaimra is korlátozás lett bevezetve, és ha a bérem folyamatosan eléri vagy meghaladja a mindenkori minimálbért elveszítem a járandóságaimat. Ezt jeleztem a munkaadóimnak és azt kaptam válaszul, hogy megoldjuk úgy, hogy mind a két félnek jó legyen.


Meg is lett a megoldás:Az egyik szerződésemet megszüntették, így 4 órás lettem. Jeleztem feléjük, hogy nem-e lehetne valami más megoldás, mert így a jövedelmem a felére csökkent és annyi pénzből nem lehet havonta megélni. Vártam a reakciójukat. Majd egy szép napfényes hétfői napon közölték velem, hogy döntésre jutottak, és megakarnak válni tőlem. Mivel lejárt a próbaidőm tudtam, hogy ilyenkor már jár a felmondási idő, és erre azt kaptam válaszul, hogy "Rendben akkor elmehetek dolgozni egy üzembe". Hozzátenném én egy irodában dolgoztam, és nem egy üzembe szerződtem. Persze így elérték megfenyegetéssel, hogy írjam alá a közös megegyezést. Bármi mást meglehet támadni, csak ezt az egyet nem. És utóbb megtudtam a cégtől rajtam kívül még nagyon sok megváltozott munkaképességű embert bocsájtottak el.
Nekik csak a pénz a lényeg és úgy bántak velünk mintha nem is emberek lennénk.


Ez lett volna az én történetem.
Köszönöm a figyelmet!


Üdv.,
Mina

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.