Nem biztosítanak munkaruhát a közmunkánál

Tisztelt Mt!

 

A következő problémám lenne. Jelenleg Közfoglalkoztatás keretében közmunkán dolgozom raktárosként egy megyei jogú város városgondnokságánál, mint munkáltatónál.A munkáltató nem biztosít részemre munkaruhát, rendszeresen megsérti jogaimat. Olyan munkát akar velem csináltatni, amelyet szerintem nem tehet meg. A munkaszerződésben meghatározott munkavégzési helytől távolabb a városban akar fát vágatni és utcai közmunkát végezgetni. Nem erre szerződtem, hanem raktárosi munkakört vállaltam.

 


Kérdés, hogy a munkáltató utasíthat-e arra, hogy a munkaszerződésben megjelölt telephelyen, területen kívül máshol, nem a munkaszerződésben megnevezett munkakört ellásan?Mivel én tudomásom szerint közmunkásként nem mondhatok fel, mert nincs kikötve felmondási idő, így közös megegyezés sincs állítólag, és ha megteszem, akkor 3 évig semmilyen segélyre nem leszek jogosult.


Nem az én hibám, hogy a munkáltató nem biztosítja a munkához való feltételeket és más nem a munka szerződésben megjelölt munkakört más helyeken akar megbízni. Szerintem ezek teljesítésre nem vagyok köteles.Így az a másik a kérdés, hogy a munkáltató felmondhat-e?Hogyan lehet ezt elérni, hogy nekem ne legyen semmi hátrányom és a további szociális ellátásom is megmaradjon?


Várom mielőbbi válaszukat!
Üdvözlettel: egy közmunkás
 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.