Pályáznom kell a saját helyemre

Üdvözletem!


A következő a "történetem", amelyben a segítséget kérek:
2001. őszén kaptam állást egy szakiskolában, mint szakoktató, természetesen határozott idejű szerződéssel, az ehhez szükség végzettségem meg volt (szakközép iskola). Később az évek folyamán elkezdtem egy főiskolát, mert úgy gondoltam, hogy ez a munkám során hasznomra válhat. A munkahelyemen konkrétan nem mondták ki, hogy ezt mindenféle képen el kell végeznem, de célzást tettek rá, hogy a saját érdekemben, hogy munkám legyen, ajánlatos lenne. Közben az évek alatt határozatlan idejűvé vált a munkaviszonyom. A főiskola 4 évét elvégeztem, de mivel középfokú szakmai C nyelvvizsga kell, amely még nincs meg, diplomámat nem kaptam meg.

Screen shot 2009-10-16 at 21.51.31.png

 A tanulmányaim ideje alatt az iskola semmilyen téren nem támogatott, de viszont folyamatosan számon kértek, beszámoltattak a tanulmányaimról. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez tanulmányi szerződést kellett volna kötni, már mint a támogatáshoz, de az bosszantott, hogy más kollégámat, akivel szintén nem kötöttek szerződést, pl. úgy támogatták, hogy a vizsgák előtt és a vizsga napjára is kivehette a tanulmányi napokat, míg én fizetés nélküli napokat vettem igénybe.


A tanév elején a szerződésemet úgy módosították, hogy ez év június végéig be kell mutatnom a diplomámat. Ezt nem tudom, mert a nyelvvizsga nem sikerült. Közben kiderült, hogy az állást meghirdetik és azt mondták, hogy én is pályázzak. Valamint még azt is mondták, hogy a nyári szünetre, ami szabadság, lehet nem kapok fizetést. Ez lehetséges?!


A nagy kérdésem az lenne, hogy most "mit tehetnek velem"? Megtehetik ezt velem, hogy pályáztatnak a saját helyemre? Elbocsáthatnak? Vagy, hogy ki mit tud, mire számíthatok?


Előre is köszönöm a választ, aki segít nekem!