Másodszor nem utalta az Államkincstár a fizetésemet

Kedves MT!

Állami fenntartású múzeumban dolgozom, harmadik éve folyamatosan, megbízási szerződéssel. Ez azért jó, mert így nem kell még a minimálbért sem kifizetni, csak kötelességeim vannak, de semmilyen kedvezményre nem vagyok jogosult.
banki_utalas.jpg
Erről a helyzetről, talán, majd egy másik levélben.
Ennek a levelemnek és aktuális felháborodásomnak témája, hogy fél éven belül másodszor nem utalta az Államkincstár a fizetésemet, annak ellenére, hogy 1. megdolgoztam érte, 2. a havi elszámoló bizonylatot megkaptam.
Az előző alkalommal a következő havi fizetésemmel kaptam meg az elmaradt bérem. Az Államkincstárnak ez a kis vicce 10.000 Ft-omba került. Mivel nem tudtam kifizetni az aktuális számlákat, csak egy hónap késéssel, minden szolgáltató késedelmi pótlékot számított fel. Egyirányúsították a mobiltelefonomat, nem volt internetem, tv és telefon. Szerencsére a gázt és a villanyt még nem kapcsolták ki, de természetesen, ezért is súlyos késedelmi pótlékokat fizettem.
Mikor rengeteg telefonálás, levelezés (saját költségen!) stb. után végre megkaptam a fizetésemet, még arra sem méltattak, hogy elnézést kérjenek.
Ha én elmulasztom a befizetés határidejét, azonnal késedelmi pótlékot számítanak fel, az egyéb kényelmetlenségekről nem is beszélve. A bankot, ahova a lakáshitelemet fizetem (fizetném) nem érdekli, hogy valóban önhibámon kívül nem tudtam fizetni. Az Államkincstár még az aktuális banki kamatot sem fizette meg nekem. Egy hónapig ingyen használták a pénzemet, rengeteg plusz költséget okoztak, veszélybe sodorták a gyerekeim puszta létét.
Most ugyanígy jártam. A júliusi béremről megkaptam az elszámoló bizonylatot, de a számlámra nem érkezett meg a pénz. Újra a fent említett problémák várnak rám.
Természetesen, péntek délután az Államkincstárnál már nem lehet elérni senkit.
Sajnos, még ilyen feltételekkel is szükségem van a munkámra.
Köszönöm, hogy elmondhattam!

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.