Fenyegetés, rágalmazás, becsületsértés

Tisztelt Munkahelyi Terror!

Következő a probléma röviden: egy barátunk igazgatóhelyettesként dolgozott, míg egy napon behívta az igazgató és az intézménynél megbízott ügyvéd, hogy írja alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontását. Barátunk nem tudta mire vélni, hisz így is emberfelett teljesített a munkahelyén. A vezetőék bemutattak egy jegyzőkönyvet, amely az egyik kolléganő nyilatkozatát tartalmazta, hogy a barátunk zaklatta őt, amit ő nem tudott mire vélni.

angry-guy.jpg

A barátunk felhívta a feleségét, akit az ügyvéd szintén megfenyegetett telefonon, hogy ha nem írja alá a papírt akkor a nyilvánosságot használja fel a tönkretételére. Így aláírta, ami sajnos hiba volt…
Minden ment tovább csendben, míg a barátunk a megszűnés időpontjához közeledve írásban kérte a közös megegyezés visszavonását (a fenntartó javaslatára).

A munkája azonban az eljött határidővel megszűnt. Időközben az igazgatót leváltották, új igazgató van, aki biztatja a barátunkat, aki most is dolgozik nap mint nap, de nem történik semmi, nincs szerződése továbbra sem. A kérdés az lenne, hogy merre induljanak el? Én úgy gondolom, hogy itt fenyegetés is történt, illetve rágalmazás, sőt a becsülete is sérült, valamint most ott van állás nélkül.

Nagyon kérem segítsenek, mert nem tudják merre induljanak, mire van lehetőségük.

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.