Pulóverben didergünk a munkahelyen

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

Régen vártam ennyire, hogy vége legyen a nyárnak. Ennek az az egyszerű oka, hogy a munkahelyemen elviselhetetlen hideg van. Egész nap pulóverben didergünk a kollégákkal, csak azért mert drágalátos főnökünknek fogalma sincs róla, miként kell rendeltetésszerűen használni a klímát. Ez a barom (már bocsánat) 17-18 fokra állítja a hőmérsékletet, mert neki „úgy kellemes”, a többiek pedig nem számítanak. , le vannak… ejtve.

arctic-cold.png

Idén nyárom bőven kijutott a kánikulából, így szinte megállás nélkül fagyoskodhattam bent, majd utána szinte letaglózott a hőség, amikor kiléptem az irodából, volt olyan alkalom is, hogy rosszul is lettem. Persze, próbáltunk közös nevezőre jutni a főnökkel, hogy esetleg ne kelljen szinte sálban és sapkában dolgoznunk, de ő és 2-3 úgymond bizalmasa hajthatatlanok maradtak, konkrétan semmit sem ért a másik 10-12 ember véleménye, ha úgy tetszik akarata. Természetesen újra és újra próbáltuk kérlelni, de azt mondta, hogy barmok vagyunk, örüljünk, hogy nem gyulladunk meg. Jó vicc… Maradt tehát a beletörődés és a szenvedés.

Sokakkal ellentétben én magam nem vagyok ellene a klímának, de azt hiszem, nagyon nem mindegy, hogy milyen módon használja az ember. Ha jól tudom, az ideális különbség a kinti és a benti hőmérséklet között 6-8 fok volna, nálunk ez akár 15-16 is szokott lenni (néha még több), ami egész biztosan nem egészséges és nem tesz jót. De hiába magyarázzuk, hiába kérjük, legyen ránk tekintettel, semmi foganatja. A mostani helyzetben pedig nem teheti meg senki, hogy ennek okán felmondjon, hiszen az álláskeresés nem gyerekjáték és valamiből élni kell. Így hát, ha náthásan is, ha fájó tagokkal, de dolgozunk és várjuk a nyár és a kánikula végét.

Nagy D

 

Együttműködő partnerünk a Gránátalma Szépség- és Egészség Központ

gránát.jpg