Kis híján az életével fizetett a munkáért

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt MT!

Történetünk úgy kezdődött, mint a TV-ben: ott volt a V. Világ, meg a V. Villa, mi pedig dolgozunk a PrimitiVilágban a PrimitiVillában.

Ez egy szociális otthon lenne Somogy Megye déli részén egy parkkal körbezárt, tóval rendelkező nagy területen, ahová a "modern" szelek is becsaptak pár évvel korábban.
Igazgató helyettes, mint olyan volt korábban is (de nem a jelenlegi személyében), s egyszercsak a státusát megszüntették, de évekkel később valamiért mégis lett. 

6047315065_b388e3e0e9_z.jpg

Sajnos itt leginkább azok az emberek lettek a "középvezetők", akik semmit tevésükkel kerültek felfelé a ranglétrán az ármánykodás és mások hazugsága árán. Merthogy az egyik ilyen vezetőnek titulált nő, akiben annyi jóindulat sincs, mint egy daganatban, csak jött, felvették, aztán hirtelen lett (mondjuk szerinte) valaki. Hnégym életében a szociban érdemi munkát nem végzett, tehát egy műszakban nem volt a lakók között, valamint egy alkalommal nem terített, sem mosogatott és nem is mosott fel, őket nem fürdette és nem is borotválta, tisztába sem tette őket; szóval a lakókat kikerülve csináltak belőle "középvezetőt". Ez a nő úgy ment iskolában, hogy az igazgatója (munkáltatója) tudta nélkül, azt kikerülve gyorsan jelentkezett... Aztán az intrikák teljes fellegvárát kihasználva minden dolgozóra csípős megjegyzést tesz annak a háta mögött, csakhogy: a dolgozó ezt hallotta! Tett olyan megjegyzést a mentálos kolléganőre, hogy az csak szédeleg a munkaidőben... Ebben az intézetben a mentálosnak is be kell segíteni a WC takarításban, a folyosó felmosásban, a lakók fürdetésében, udvar- és kert rendezésben és olykor-máskor sok alkalommal nővérkednie is kell, mert a mentálos  az mindenre jó.

Szóval állítólag a kollégák dohányoztak az emeleti teraszon, (ahol nem lett volna szabad), s a lakókon kívül nem látta senki; ezért ők fegyelmiben lettek részesítve. De nem akármilyen módon!!! Összevont értekezlet volt, ahová őket az állítólagos cigizőket a négy székből álló "szégyenpadra" ültették, majd név szerint, több, mint 100 ember előtt vehették át a fegyelmijüket.

Olyan eset is volt, hogy két kolléga a tavalyi éven kért szabadságra engedélyt a rendelőben, ahol az illetékes sokadik "középvezetőnek" Gytnénak szóltak, aki elfelejtette azt beírni és engedélyezni. Azok a kollégák szabadságról visszaérve szembesültek a kérdőre vonással, hogy miért nem jelentek meg a munkahelyükön, amikor ők szabadságon voltak. Hivatalos úton kellett ezt megindokolniuk levél formájában, aminek jutalmaként ők is megkapták fegyelmijüket.

Visszatérve az ig.helyettesre: az egyik mentálos férfit egy doktornő jelenlétében úgy taszigálta ki a rendelőből és úgy ordított vele, mint aki embert ölt... pedig semmi rosszat nem tett, csak a kolléga betegkísérése alatt lévő lakónak nem ültettek be PEG-et, tehát nem kapott gyomorszondát, mert a vizsgáló orvos ezt nem látta indokoltnak. 

 Az emberölésre visszatérve: volt olyan alkalom is a korábbi évek alatt, hogy Hnégym volt a fogyatékos részleg vezetője, ahol egy mentálos életére tört egy lakó, mert az meg fojtotta volna a mentálos kollégát. A kolléga kis híján az életével fizetett a munkáért, de voltak ott neki kollégái, akik azonnal a segítségére siettek és kimentették a halál torkából. Ezalatt a részlegvezető rakta tovább a gyógyszert, mintha mi sem történt volna, aztán az ijedt és sápadt kollégát H.né F. Zs. kísérte a kastélyig. A "középvezető" nem tett semmit annak érdekében, hogy az életveszélyes helyzet ne alakuljon ki, de jelenleg az igazgató helyettes helyettese... Ez ám a karrier! Ezt érdemi munkával nem tudta volna elérni.

Olyan eset is akadt, hogy állítólag a kolléganő lelökte a lakót az ágyról, aztán az ellátott jogi képviselő és díszes társulata úgy lekiabálták, hogy szólni nem tudott a szerencsétlen. Azt tanácsolták neki, hogy ilyen mentalitással az egészségügyben emberek között se, de inkább állatok között se akarjon dolgozni...


Mivel a vezetőség nagyon vevő a besúgó-hálózatára, azt igyekeznek jól működtetni, csak azt nem értem, hogy amíg azok árulkodnak, akkor mikor dolgoznak??? Mert persze árulkodni csúnya dolog, de itt felettébb hasznos, mivel ezek a megbecsült "igazmondó" emberek a jók, ezek szavára hallgatnak, mégpedig nagyon...

 Gondolom ez a sok negatív élmény, ami ér minket naponta a PrimitiVillában, elég megdöbbentő, ezért is vettem a bátorságot, hogy leírjam mindenkinek. Kell, hogy tudjon róla aki blogol, mert az idegeink őrlődnek, gyomor ideggel érkezünk ide, a PrimitiVilágba. Itt a dolgozók ennyire vannak megbecsülve! Szerintem ez szánalmas és embertelen, s felettébb megalázó.

 

gránát.jpg