A családunkra sincs időnk

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!


A következő problémával szeretnék Önökhöz fordulni,úgy gondolom sok ember nevében,mert jelenlegi munkahelyemen sajnos nem világosítanak fel bizonyos dolgok felől!A kérdésem az lenne,hogy 12 órás munkarendben dolgozunk munkaidő keretben.

 csalad.jpg

A jelenlegi időkeret július 8-tól december 31-ig van kitűzve!A júliusi hónap így nézett ki:9.-től 13.-ig 60óra,23.-tól 27.-ig 40 óra.Augusztus:13.-tól 17.-ig 52 óra.Szeptembertől pedig a következő a tervezet:minden délelőttös héten 5 nap 12 óra hétfőtől péntekig,következő éjszakás héten hétfőtől szerdáig 36 óra,de tervezik betenni a csütörtöki napokat is a megnövekedett vevői igények miatt!Ehhez még hozzájárul az is,hogy a pihenő heteken(ami csak a nyári időszakra vonatkozik inkább)rendszeresen berendelik az embereket munkanap áthelyezésre hivatkozva,de,hogy honnan helyezik át,azt már nem közlik velünk,vagy azt mondják,hogy belefér a munkaidő keretbe!Volt olyan nap amit már ledolgoztunk és mégis dolgoztunk azon a napon is!Szakszervezet nincs,érdekképviselet nincs!


Szóval a kérdésem az lenne,hogy ez a fajta munkaidő beosztás megengedhető-e,mert sajnos sok embernek okoz gondot ilyen beosztásban dolgozni(család,otthoni teendők,átláthatatlanság...stb. miatt).


Ismerőseim között sokan vannak akik ugyancsak 12 órában dolgoznak,de ilyen beosztásról még senki nem hallott!


Ha megoldható lenne szeretnék egy kis felvilágosítást a megmaradt munkavállalói jogainkról,ill.,hogy mit lehet és mit nem tenni,úgy a munkáltatónak és nekünk munkavállalóknak is!
Előre is nagyon szépen köszönöm!Sok ember nevében!



Tisztelettel:

János