Nem fizet a Zepter

Kedves Munkahelyi Terror Blog !   

Ne haragudjatok ha a leírtak alapján egy kicsit összeszedetlen leszek, de muszáj megosztanom veletek tapasztalataim.  Zepter.  Egy márka és egy név amelyben bíztam, de nem kellett volna.  Egy évnyi munkakeresés után kötöttem ki náluk, június közepén.  Irodai asszisztensként vettek fel, melynek keretin belül összetett irodai munkát és értékesítést végeztem, mert eleinte hittem a cégben és a termékekben, mivel a családnak is voltak itthon Zepter termékei melyet elégedett használtunk.  Problémám:  Nem kaptam meg a beígért 60 ezer Ft-os kezdőtámogatást.  Ez a következőként néz ki a Zepternél:  Minden újonc irdodai asszisztenssel kitöltetnek egy megbízási szerződést és egy úgy nevezett 16-os papírt.  

no-money-in-the-purse.jpg

A 16-os papír célja hogy erre jegyezzük a beérkezett vendégek adataid, névvel, lakcímmel telefonszámmal együtt, ugyanis a 60 ezres támogatást csak akkor kapjuk meg ha a cég leellnerőrizte mind a 16 embert és mind a 16 ember visszajelezte hogy megjelent nálunk.  Eltelt másfél hónap és fizetés még sehol. Elkezdtem érdeklődni hogy mikorra várható a kifizetés, beszéltem több régióvezetővel, nagyfőnökkel, ilyen osztállyal, olyan osztállyal, de mindenki csak a másikra mutogatott, arról nem is beszélve hogy nagyjából négy különböző verziójú mesét adott elő mindenki a fizetés késését illetően.  

Néhány példa ezekre:

 - Azért késik a 60 ezer Ft, mert a 16-os papírral gondok akadtak.  

- Azért késik a 60 ezer Ft, mert a 16-os papír ugyan rendben van, viszont nem teljesítettem egy feltételt:  nem értékesítettem 150.000 Ft-nyi terméket az első hónapban.  

És itt most álljunk meg.  Többször is rákérdeztünk kollegákkal együtt hogy biztos hogy jár-e és ha igen, akkor milyen feltételekkel a 60 ezer Ft.  Erre mindannyiszor azt a választ kaptuk hogy ne aggódjunk, ami jár, az járni is fog, csak a 16-os papírunkkal törődjünk, nem kell értékesítenünk.  A 16-os papírhoz aláírtunk egy szerződést is, ami szintén nem tartalmazott olyan kitételt hogy a támogatáshoz értékesítenünk is kell. Érdekes módon az ezzel kapcsolatos szerződésről senki sem kapott fénymásolatot, én is csak onnan tudom hogy mi szerepel ebben a szerződésben, hogy az egyik kolleganőm megőrizte az ő saját elrontott példányát.

 Hozzátenném hogy összesen 7 kollega juttatásáról van szó. Több mint érdekesnek találom hogy egyikünk sem kapta meg a beígért összeget.  Megbízási szerződése mindenkinek van, viszont senki sem kapott egy példányt sem a 60 ezres juttatással kapcsoaltos szerződésből, sőt mi több, ezek a szerződések valamiylen rejtélyes oknál fogva elő sem akarnak kerülni.  Egy szóval úgy néz ki: megszívtuk.  Legalábbis egyenlőre.  Az ingyenes jogsegély kérése folyamatban van. Ennek függvénye lesz hogy az ügyet bírósági tárgyalásig viszem-e vagy sem.  A dolgok további alakulásáról tájékoztatni foglak titeket.  

Üdvözlettel:  Egy csalódott zepteres munkavállaló a sok közül.