Szabálytalanul túlóráztatják a dolgozókat

Tisztelt Mt!

 

Olvastam 2012. 02.16. i írásukat melyben azt a tájékoztatást adták egy biztonsági őrnek, hogy 12 óra 40 percet kell ledolgoznia.  Én közalkalmazottként csoportvezető vagyok és a beosztottaim ugyancsak 12 órás műszakban dolgoznak.  Tűzvédelmi oktatás és biztonságtechnikai továbbképzés céljából benn tartottam az éjszakás műszakot, hogy a csoport oktatására meghívott külső előadót, csak egyszer kelljen fizetni.  Az éjszakáról bent maradt dolgozónak értelem szerűen  nem 12 hanem a vizsga végéig eltelt időt 14 órát írtam be a jelenlétibe. A munkaügyi osztály mindezért szigorúan felelősségre vont mert mint mondták a napi munkaidő nem haladhatja meg a 12 órát.   

 Eternal_clock.jpg

 Akkor most hogy van ez a 12óra 40 perc ?   

 

 A vejem területi képviselője egy gépkereskedelmi cégnek és az ő területe a központhoz és a lakóhelyéhez is legkevesebb 180 km de Szabolcs pereme akár a 280 km is elérheti.  Egy munkaügyi ellenőr megbüntette a cégüket mert a 280 km távolságba lévő szabolcsi községbe a területi képviselő reggel fél hatkor indult el a jelenléti és a fuvarokmány szerint is és este fél nyolckor tette le a gépkocsit a telepen . 

 

Az indoklás szerint a cég szabálytalanul túlóráztatja a dolgozóit.  Továbbra sem tudják másképp megoldani, csak annyi változott hogy a jelenlétibe nem az igazat írják és két fuvarlevelet vezetnek egyet a rendőrnek egyet a munkaügyi ellenőrnek.  A munkaügyi ellenőrnek is az volt a gondja, hogy a napi 12 órát meghaladja a dolgozó munkában töltött ideje.  Szóval én mindkét esetben, nem a munkahely hanem a munkatörvénykönyv terrorját vélem felfedezni. 

 

   Tisztelettel