Az orrunk alá füstölnek az irodában

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Irodai rabszolgaként eddig is voltak érdekes tapasztalataim a munkahelyeken, ahol dolgoztam, de a jelenlegi helyemen olyan szinten semmibe vesznek minket, hogy azt eddig el sem tudtam képzelni. Mindennapos az üvöltözés, édesanyánk emlegetése, ha valami vélt, vagy valós hibát fedeznek fel a munkánkban. Ezt is nehezen viseli az ember, de vannak ennél sokkal jelentősebb problémák is. Hogy csak egyet említsek, a dohányzás. Én a magam részéről soha sem dohányoztam, így amikor megszüntették a különböző éttermekben, kocsmákban és a munkahelyeken a dohányzásra kijelölt helyeket, kifejezetten örültem. Viszont a jelenlegi munkahelyemen egyszerűen fittyet hánynak a szabályozásra.

 smoking_work.jpg

Adva van a régi kijelölt hely és mindenki oda jár dohányozni ugyanúgy, mint évekkel ezelőtt. Ez még nem lenne olyan nagy gond, ha nem dőlne ki az ajtó alatt a füst az iroda többi légterébe. De kidől, úgyhogy mi, akik nem dohányzunk (mellesleg mi vagyunk kevesebben) kénytelenek vagyunk egész nap a többiek cigaretta füstjét belélegezni. Ez egyrészt az egészségünkre nézve is káros, de büdös lesz a ruhánk is, a hajunk is.

 

Sajnos az irodavezetővel nem lehet beszélni erről a problémáról, hiszen ő is a dohányzók táborát képviseli, sőt, ő a saját irodájában is rendszeresen rágyújt. Azt szeretném megkérdezni önöktől, hogy milyen megoldást tudnak javasolni erre a helyzetre, mert már kezd elviselhetetlenné válni lassan. Sajnos a munkahely váltás is felmerült már bennem és néhány kollégámban, de így az 50-hez közelítve nem hiszem, hogy egyik napról a másikra tudnék új munkahelyet találni és egyedül nevelem gimnazista lányomat.

 

Előre is köszönöm a segítő szándékú válaszokat.

 

I

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg