Behívtak egy interjúra, amiről senki sem tudott

Kedves Munkahelyi Terror blog!

 

Képzeljétek, hogy jártam a napokban a nagy álláskeresésem közepette. Mivel rengeteg helyre elküldtem az önéletrajzomat, így nagyon sokszor, amikor felhívnak valahonnan és elfelejtenek bemutatkozni, melyik cégről is van szó, sokszor fogalmam sincsen, éppen honnan hívtak. Amúgy nem nagyon értem, ezt mért csinálják, na de mindegy. A lényeg, hogy hívott egy nő, hogy hétfőn 11-re legyek az XY utcában, várnak interjúra. Miután kiszedtem belőle, melyik cégtől keres, megbeszéltük a dolgokat, mit vigyek, stb.

 images_20.jpg

Fejben mindig fel szoktam előre készülni az interjúkra, kb. lejátszom magamban, mi és hogyan fog zajlani, ezúttal is így tettem vasárnap. Általában nem szokott nagy meglepetés érni. Általában, mert ezúttal bizony nagyon sikerült meglepődnöm, de nem csak nekem.

 

A lényeg, hogy hétfőn 11 óra előtt 10 perccel megérkeztem a céghez, majd miután kellően ráhangolódtam a dolgokra bementem és K. hr-es hölgyet kerestem, akivel telefonban megbeszéltük az időpontot. Ekkor jött a nagy csodálkozás mindkét részről. Elsősorban semmiféle K. nem dolgozik a cégnél, ötletük sem volt kivel beszéltem, másodsorban egyáltalán nem keresnek senkit arra a pozira, amire én jelentkeztem, vagyis azt hittem, hogy jelentkeztem, mert ugye valójában még sem. Úgy meredtünk egymásra a nővel, mint két komplett idióta, majd egy elég nagy röhögés lett a vége. Elmeséltem nekik, hogy jártam, hogy a neten hirdet valaki ezek szerint a nevükben. Mondta, hogy ők erről nem tudtak, de sajnos nem keresnek új embert. Ennyiben maradtunk, elköszöntem.

 

Mondanom sem kell, elég mérges voltam, ezért megpróbáltam felhívni azt a számot, amin K. volt korábban elérhető, de a telefonja azóta is kikapcsolva,a hirdetést pedig már csak a google tükrözi, nem elérhető.

 

Azt árulja el nekem valaki, ez mire volt jó bárkinek is?Adatgyűjtés? Előrehozott április tréfa? Én nem jöttem rá, de annyit megtanultam, hogy legközelebb, mielőtt valahova odamegyek, informálódok. Köszi, hogy elolvastátok.

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg