Robot vagyok a munkahelyemen

Tisztelt Mt!

 

Győrben dolgozom egy call centerben fél éve. Jelenleg érettségivel rendelkezem, szeretnék tovább tanulni, 22 éves vagyok. Úgy érzem, gondolom, sok igazságtalanság ér a munkahelyemen. FEOR számom 5123, telefonos, (multimédiás) értékesítési ügynök. Részmunka időben dolgozom hat órában, munkaszerződésemben havi 120 óra van, heti 30. Mégis "kötelező" túlóra van, havi kettő szombat, az összesen 16 óra, illetve minden héten kétszer kettő óra hétköznap, vagyis egy hónapban plusz 16 óra. Vagyis egy hónapban 32 plusz óra. Ezzel kapcsolatban semmi sem szerepel a munkaszerződésemben. Üzemorvosi vizsgálat nem volt. Ez a kisebbik probléma! Alapbérem a szerződés alapján havi bruttó 70 000 FT, ehhez jön havi bruttó 25000 Ft versenytilalmi díj, illetve bruttó 5000 Ft.    

 Call-Center-Robots.jpg

Nem is tudom mivel kezdjem!    

 

Hóvégi fizetési jegyzék 2014. Január: Ledolgozott nap: 13 nap, 78 óra

Betegszabadság: 9nap, 54 óra Összesen: 22 nap, 132 óra

 

Ez van feltüntetve! A túlórák száma nincs, mégis a jövedelmek címsor alatt TÚLÓRA címén 9750 FT van feltüntetve, illetve a nem rendszeres jövedelemnél is! Vegyük alapul a fentieket, hiszen "kötelező" túlóra van, vagyis kirúgnak, ha nem vállalod el. A táppénz 9 napja egybefüggő volt, rendes leszek, vegyük úgy hogy egy szombat beleesik a távollétbe! Vagy 8 órától 14 óráig vagy 14 órától 20 óráig van egy műszak. Túl órával 8 órától 16 óráig, vagy 12 órától este 8 óráig telefonállunk. Szombaton 9 órától 17 óráig.

 

A távolléti díj órabér: 757,58 ennyi van odaírva. Nincs feltüntetve mellette semmi. Gondolom, de csak gondolom bruttó. Tehát,ha 9 napig voltam távol, amiből egy szombat akkor az 56 óra, mégis 54 van feltüntetve, pedig beleesett egy szombat, háziorvosom igazolhatja a munkabeosztásom megvan. Számoljunk 54 órával, az bruttó 40878 Ft távolléti díj. Januárban 24 napra voltam beírva! Ezek szerint a két szombatot titkolják. Van munkabeosztásom mint mindenkinek! Marad 13 ledolgozott nap a papír alapján, ami két hét, mivel a szombatot titkolják, ezért csak plusz 8 óra túlóra.

 

Mivel az alapbér bruttó 70000 Ft és 120 órára, ezért a bruttó órabérem 583 Ft. Vagyis 13 napra túlóra nélkül bruttó 45499 FT. A kettő együtt tehát: bruttó 86377 Ft. Ehhez jön még hozzá a bruttó 25000 Ft és a bruttó 5000 Ft. Tehát bruttó 30000 FT! Azaz bruttó 116377 Ft. 34.5%-ot vonnak le. Tehát levonás: 40150 FT, a papíron levonások összesen 33629 Ft szerepel. Tehát nettó fizetésemnek túlóra, jutalék nélkül is nettó 76227 Ft, mégis a papíron 63848 Ft szerepel, annyit is utaltak, ja és ebben benne van 9750 Ft túlóra díj! A papír alapján 9 napot voltam táppénzen, melynek díja 28636 Ft, órabére 757,58 Ft. Érdekes nem? Én úgy látom ezek szerint havi 32 órát ingyért dolgozok és az alapbérem se stimmel! További problémák: Nincs takarítva! Egész nap számítógép előtt ülünk, és headsettel telefonálunk egy ubundu nevű programmal, tehát jár az óránkénti 10 perc szünet. Kötelező óránkénti 2 ügyfelet rábeszélni, hogy részt vegyen a rendezvényünkön ez elvárás! Kötelezően győzködni kell az ügyfeleket, ezt kötelező háromszori kifogáskezelésnek hívják! Nem vehet részt rendezvényen 30 év alatti, 80 év feletti személy, tehát az nem potenciális ügyfél. A rendszer folyamatosan dobálja az ügyfeleket, lehet üzenetrögzítő, elköltözött, téves, nem potenciális ügyfél, cég vagy intézmény, vagy épp nincs otthon az ügyfél akit keresünk, mégis kettőt meg kell győzni óránként. Illetve minimum 40 személynek ott kell lenni a rendezvényen havonta, ez elvárás. A számítógépek gyakran meg is hibásodnak, naponta! Nem engednek addig ki szünetre, míg nincs meg a kettes óraátlag, ezt bizonyítani tudom! Tehát ha egész nap nincs meg, akkor se! Például ha az első órában csak egy ügyfelet győztem meg, akkor nincs szünet, ha a következő órában meg van a kettő, akkor sem mehetek ki, mert nincs meg a kettes óraátlag, vagyis a négy darab!

 

Kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, elvileg sok volt az utó munkám és ez a munkához való hozzáállásomnak köszönhető, az elvárt átlagos 10 másodperc! Elvileg nekem az nap 30 másodperc volt az átlagos utó munkám, kaptam egy papírt, amin minden adat kétszer szerepel! A rendszerben megtudom nézni, hogy mennyi volt aznap az átlagos utó munkám, megnéztem átlagos 10 másodperc volt bizonyítani tudom! Mikor felvettek azt mondták, fizetnek a kísérők után is, még sincs így már, pedig szóbeli megállapodás része volt! Megmondják mennyi volt a megjelentem a tárgyi hónapban, de ennek nem tudunk utána nézni, illetve semmi bizonyítékot nem adnak róla! Idő közben megváltozott a cég neve, mégsem történt semmi változás, kiegészítés, se iromány a megváltozott munkáltatóról! Még folytathatnám, de ennyi elég szerintem. Várom mielőbbi tanácsukat, válaszukat.

 

Köszönettel egy biorobot!

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg