Folyamatosan terrorizálnak minket

Tisztelt Mt.!

 

 

Segítséget szeretnek kérni, Munkatársaim, és Magam nevében. Ha esetleg van olyan jog-jogszabály, amivel kicsit is "sakkban" lehetne tartani a munkaadónkat ( nem zsarolni! ), kérem osszátok meg velem/velünk. A következő történt: 

 images_22.jpg

 

Jelentkeztem egy kerekpár gyárba, festőnek (elektrosztatikus porfestőnek). Felvettek, 8orás, 5+2 es munkarenden. Eljött a szezon ideje, a 8oras munkaidőt megemelték 10-re, majd 12re. Természetesen 5+2ben. Mire feleszméltünk volna, mar az ünnepek alatt is "elrendelték a munkát", és kötelezővé tették a szombati 8oras munkavállalást.

 

A minap pedig "rávezettek minket", hogy a közelgő ünnepnapon is be kell menni, es vasárnapokra is terveznek 8 órás műszakok. Hozzáteszem a munkaidőnk 6-14:40ig tart, ennek ellenére éjszaka es nappal felváltva (hetente) 12oras műszakokban járunk. Akár hogy is számolom, ez 40 munkaóra helyet 70 körüli. Azért írom hogy körüli, mert fizetésben nem lehet elszámolni a ledolgozott munkaórákkal, mert úgymond "pofara" írják némelyik nap. 

 

 

Szeretem a munkám, nem szeretnem otthagyni, de egyre jobban kétségbe vagyunk esve a kilátástalan helyzet miatt, es a folyamatos "terrorizálás" miatt.

 

Segítségeteket előre is Köszönöm, Kollegaim nevében is! 

 

 

Kedves Levélíró!

 

A munka törvénykönyve szerint a teljes napi munkaidő 8 óra, ettől több (maximum 12 óra) csak akkor lehet, ha a munkavállaló készenléti jellegű munkakört lát el (portás, biztonsági őr, stb.), avagy a munkáltató hozzátartozója vagy tulajdonosa. Feltételezem, hogy Önöknél egyik sem állapítható meg. Az ún. munkaidő-keret esetén lehetőség van maximum 12 órás munkanapokat tartani, de a munkahét ebben az esetben is maximum 48 órás lehet, tehát a heti 70 óra mindenképpen jogellenes.

 

Továbbá, ezekre az időszakokra ugyanúgy pótlékok (délutáni, éjszakai) is járnak Önöknek, akkor is, ha szabályos munkaidő-keretben végzik a munkájukat. Egy munkaügyi ellenőrzés során komoly bírságra számíthatna a munkáltatójuk.  

 

Üdvözlettel:   Erynnis

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg