A próbanapot nem fizette és megfenyegetett

Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 

A segítségüket szeretném kérni. Állást keresek elég hosszú ideje, nemrég vettem fel a kapcsolatot egy olyan céggel,, ahol szórólapokat, reklám újságokat kell terjeszteni vidéken. Napi 6000 forintot ígértek a munkáért, elvállaltam. Egy csütörtöki napon kellett kezdenem. Reggel 4 órakor volt a találkozó, kocsival lementünk Dunaújvárosra.

 

Egész nap keményen dolgoztam én és két másik srác. Szinte enni sem volt időnk, rengeteg helyen jártunk, a végére már mindannyiunk lába nagyon fájt, pedig én rendszeresen sportolok is. Mire végeztünk, teljesen kidöglöttünk mind. 10 óra magasságában értünk fel Budapestre végül.

 IN_unpaidintern_orig.jpg

A főnök ekkor jelentette be, hogy ezt a napot csak „próbanapnak” tekinti, amit nem fog nekünk kifizetni, de meg van velünk elégedve, ezért amikor legközelebb lesz munka, akkor mindenképp minket fog hívni és akkor már persze fizetni is fog. Ezzel a fő problémánk az volt, hogy előre megkérdeztük, hogy ezt a napot ki fogja e fizetni és azt mondta, ez természetes. Mivel aznap már egyikünknek sem volt energiája komolyabb vitába belekeveredni, másnap felhívtam telefonon és számon kértem őt.

 

Szembesítettem azzal, amit korábban ígért (fizetés, bejelentés), de mindent tagadott. Végül azt közölte, hogy van 30 napja, hogy fizessen, majd keresni fog a könyvelője a részletekkel. persze azóta is keres. Amikor közöltem vele, hogy fel fogom jelenteni, csak röhögött és azt mondta, nyugodtan, semmit sem érek vele. Végül odáig fajult a dolog, hogy megfenyegetett és obszcén kifejezésekkel küldött el az anyámba, amiért nem hagyom békén és a jogos jussomat próbálom tőle megszerezni.

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek ebben a helyzetben? érdemes tényleg feljelentést tenni? Nem is csak a 600 forintról van szó, de azóta is hirdet ez az az ember és valószínűleg egy csomó hozzám hasonló embert csap be és dolgoztat ingyen folyamatosan. Van rá esély, hogy felelősségre vonják és a jövőben ne tudjon átverni senkit? Előre is köszönöm a segítségüket!

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg