Tönkretesz a munkahelyi terror

Tisztelt Cím,

 

Segítségét szeretném kérni, mert elbizonytalanodtam és nem látom át az aktuális Mt. lehetőségeit, hogy a legoptimálisabb megoldás kerekedjen számomra egy felmondás segítségével.

 

Történetem a következő: Jelenleg egy kis vállalkozásnál dolgozok. Az egész úgy kezdődött, hogy a vállalkozásnak készítettem a szakdolgozatomat, majd a szakdolgozat végén kecsegtettek álláslehetőséggel Februártól projekt alapon. A megbeszéltek után pár nappal a jelenlegi munkaadóm felhívott, hogy adódott egy lehetőség, amivel azonnal kezdhetnek teljes munkaidőben. Így indult a történet, hogy november 20-tol a cégnek dolgoztam.

 

Munkám kezdetére beígért szerződést viszont úgy hozták, hogy csak Januártól láthattam. A bejelentett összeg meg sem közelíti a valósat amit kézhez kapok. Ez viszont a munkavállalásom elején nem zavart, a kollégáim mind így dolgoznak és rábeszéltek, hogy ez így is "helyes". Március végén tartottuk meg a januárra beígért teljesítményértékelést. A teljesítményértékelés végeredményében jól zárult, hiszen a bérem megnövelte a munkaadóm, viszont elkövettem talán egy elég nagy hibát, miszerint a projekten velem együtt dolgozó "A."-t magasztaltam főnökömnek, hogy milyen jó volt vele dolgozni. Ezzel kezdődött a lavina.

 Sad-Man-Crepe-SwipeLife-1.jpg

Azóta napról napra nagyobb munkahelyi terrornak vagyok kitéve. A többemberes problémákat rám hárítják, kb. teljesíthetetlen határidőket írnak elő és lelkiismeretességem ezzel porig tiporják. "A." egyre agresszívabban lejárat a feletteseim előtt, lehordja a munkámat, elveszítettem a megbecsülésem. Már nem szeretek a munkahelyemre bejárni, azelőtt imádtam ott lenni pedig. A munkahelyen felgyülemlő stressz pedig begyűrűzi az egészségemet és a folyamatos túlórák felborították a work-life egyensúlyom.

 

A környezetem is megjegyezte, hogy teljesen tönkre vagyok menve lelkileg, hagyjam abba és keressek más lehetőséget. Ezen az útra lépvén úgy látszik, hogy több lehetőségem is akadt a továbblépésre. Viszont itt jön a bökkenő, miszerint nekem fel kellene mondanom. Több féleképp értelmeztem a Mt. ez ügyben. Felmondással élve a szabadságomat kifizetve már csak 30-szabadnapok számát kellene ledolgoznom vagy a teljes 30 napot?             

 

Nem szeretnék a jelenlegi munkahelyemen már többet dolgozni egy nappal se többet. Erre keresek leginkább megoldásokat. (Szabadságot fizetés nélkülit kértem a főnökömtől Január hónapban, 3 hetet a Záróvizsga felkészüléshez. Hivatalosan tehát még 20/2 napom van, amit nem vettem ki ebben az évben.) Van valami, amivel kikerülhetek ebből a helyzetből, ha már lenne befogadó másik cég? Legszívesebben azonnal felmondanék. Remélem tud számomra segíteni.

 

Tisztelettel: M

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg