Nem a rokonokat és barátokat alkalmazzák

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Sziasztok!

 

Férjem közvetlen főnökasszonya egy nagy, városi tulajdonban lévő cég csoportvezetője. A hölgy élettársa egy szintén nagy, városi intézmény gazdasági igazgatója. Nemrég az egyik reggeli értekezleten a férjemnek és kollégáinak feltett egy kérdést a főnökasszony: van-e valakinek ismerőse, rokona, akinek gazdasági jellegű diplomája van, beszél nyelveket, és gyakorlott ügyfelekkel való kapcsolattartásban, ügyintézésben, esetleg még valamiféle zenei affinitása is van? A férjem persze jelentkezett, hogy igen, az ő felesége hasonló tulajdonságokkal bír. Mire azonnal felhívott engem, és kérte, hogy küldjem el az önéletrajzomat a főnökasszonyának, mert az élettársa keres asszisztenst, és akár már a jövő héten munkába lehetne állni, jó pénzért, jó helyen, jó munka.

 

Én persze mindent úgy tettem, ahogy kérték, az életrajzom elküldése után kaptam egy választ a főnökasszonytól, miszerint továbbította a jelentkezésemet a párjának, akinek megadta a telefonszámomat is, és ő fog majd keresni interjú-időpont miatt. Vártam a telefonhívást, de csak egy SMS-t kaptam az igazgató úrtól, hogy aznap már nem tudunk találkozni, mert elhúzódott egy meeting, de majd jelentkezik a következő hét elején. Vártam. Vártam, és még mindig vártam. Két hét elteltével egyszer csak hívott az igazgató úr, elnézést kért, amiért sokáig nem jelentkezett, de beteg volt.

 3-reasons-why-finding-a-job-requires-networking-final-image.jpg

Időközben viszont megjelent a Professon-ön az álláshirdetés, nézzem meg, és ha úgy érzem, alkalmas vagyok, akkor jelentkezzek. Megnéztem, nem voltam alkalmas, mert gazdasági végzettséget kértek ugyan, de pénzügyi vonalon, én pedig külgazdasági szakon végeztem, és nem is az lett volna a feladat, amiről a főnökasszony először beszélt. Másnap visszahívtam az igazgató urat, és elmondtam, hogy nagyon sajnálom, de én ebben a témában nem vagyok kompetens, viszont van egy ismerősöm, aki pont ilyen feladatokat végzett az eddigi munkahelyein, és még diplomája is van belőle.

 

Ajánlottam neki név szerint az ismerősömet, aki természetesen annak rendje és módja szerint a Profession-ön keresztül jelentkezett is az állásra, de azóta nem vagyok képben, nem tudom, felvették-e?

Mindenesetre egyáltalán nem úgy van, hogy csak úgy bárki ismerőst, rokont felvesznek bárhova, csak azért, mert rokon vagy ismerős. Kell hozzá képzettség, tapasztalat is. "Sajnos."

 

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg