Nem jelentettek be és nem is fizettek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Egy luxus lakóparkban működő cégnél dolgoztam 5 hónapon keresztül, egészen február elejéig, amikor egy kollégámmal együtt kirúgtak bennünket. A történet pikantériája, hogy bár folyamatosan ígérték, hogy be leszünk jelentve, sőt, többször kijelentették, hogy már folyamatban van, illetve meg is történt, ennek ellenére az igazság az, hogy végig feketén foglalkoztattak minket. Ugyanez igaz a munkaszerződésre is, amelyet majdnem fél év alatt sem sikerült elkészíteniük, nyilván nem is állt szándékukban, ez világos így utólag. És, hogy kerek legyen a történet, az utolsó havi bérünket is „elfelejtették” kifizetni.

 

Arra gondoltunk a kollégával, hogy ezt az egészet azért már mégsem hagynák annyiban, ha van valamilyen lehetőségünk, akkor mindenféleképpen szeretnénk élni vele és a céget valahogyan felelősségre vonni, hiszen nem csak hülyítettek bennünket hosszú hónapokig, majd indoklás nélkül, abszolút inkorrekt módon el is küldtek minket, de azzal, hogy nem jelentettek be és nem kaptunk szerződést sem, jelentős kárt is okoztak nekünk. Van valamilyen mód rá, hogy az igazunkat bizonyítsuk? Egyáltalán nem a bosszúállás motivál minket, csak szeretnénk, ha a következő alkalmazottaikkal nem játszhatnák el ugyanezt és az sem volna rossz, ha a pénzünkhöz juthatnánk. Már hirdetik egyébként a pozícióinkat.

 youre-fired.jpg

Természetesen megpróbálhatják letagadni, hogy mi az adott céggel bármiféle kapcsolatban lettünk volna, ugyanakkor a társasház lakóinak személyes ismeretsége, a recepció kulcsfelvételt igazoló lapja a rendelkezésünkre áll, sőt, a terület be is van kamerázva, akár ezek együttesen is igazolhatják, hogy valóban a cégnél dolgoztunk. Van rá lehetőségünk, hogy érvényesítsük az érdekünket és a pénzünket is megkapjuk és lehetőleg a cég is megüsse egy kicsit a bokáját és a jövőben eszükbe se jusson így bánni az alkalmazottaikkal?

 

A válaszukat előre is köszönöm!

 

Sándor

 

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!