Vasárnapi zárva tartás? De nem nálunk!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Mt!

 

Vasárnapi zárva tartás ide, húsvét oda, nekem most vasárnap is be kellett mennem dolgozni, mert a főnökasszonyom így rendelkezett. Egy vidéki kisboltról beszélünk, és egyrészt takarítanom kellett, másrészt a romlandó árukat kiselejteznem. Mindössze 4 órás feladat volt körülbelül, de tudtommal ilyen jellegű munkát sem szabadna végezni vasárnaponként.

 nyitva-zarva-tabla-tabla-118407.jpg

Amikor rákérdeztem a tulajdonos hölgyre, hogy ezt így most mégis hogyan, akkor azt mondta, hogy ne törődjek vele, mert nem lesz semmi bajom, de ezt mindenképpen meg kell csinálnom, mert nem lehet halogatni. Ha pedig nem tetszik, akkor keres a helyemre ezekre a hétvégi kisebb munkákra valakit, de arra is számítsak, hogy ha beválik, akkor onnantól a hétköznapokon is ő jön majd helyettem. Mindezt kedvesen és mosolyogva mondta, de ez szerintem nem más, mint zsarolás, ha jól értettem.

 

Reggel korán felkeltem, bementem, mindent meg is csináltam, de félek, hogy a jövőben is minden vasárnap rám fogja bízni ezt a feladatot, sőt, már azt is pedzegette, hogy eladni is be kell majd állnom vasárnap. Én nem szeretnék semmilyen büntetést kapni, amiért megszegjük a szabályt. Mit tegyek? Egy kisvárosban lakunk, ahol nem lehet könnyedén munkahelyet váltani, főleg, hogy már közel állok a 40 éves munkaviszonyhoz, nem szeretném elveszíteni az állásomat.

 

Kérem, segítsenek, ha lehet!

 

Köszönettel, I.