Nem kapok fizetést és a TB járulékomat sem fizetik

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Tisztelt Mt!

 

A segítségüket szeretném kérni a következő dologban. Egy pékségben dolgozom 2013. július 1. napjától határozatlan idejű munkaszerződésem van. A napokban derült ki, hogy a munkáltatóm ugyan lejelentett a foglalkoztatás megkezdését követően a TB-nél, de azóta utánam TB-járulékot egy forintot sem fizetett. Sőt, szeptember hónap óta a fizetésemet sem kapom meg. Fizetni nem akar, de nagyon jó dumás a főnök, jó a beszélőkéje. A munkaszerződésemben készpénzes fizetés van megjelölve a munkabér megfizetésénél, nem bankszámlára utal.

 

Viszont jó egy éve nem láttam jelenléti ívet sem, azt sem írat alá velünk és kb. ugyanezen időszaktól kezdve nem kapok bérpapírt sem, az aktuális havi fizetésem számfejtésére vonatkozóan. Rajtam kívül még 4 másik munkatársamnak is több havi bérével tartozik, igaz, hogy nekik munkaszerződésük sincsen. Pár nappal korábban megmondtuk neki, ha nem fizeti ki a bérünket, nem megyünk be dolgozni. Megfenyegetett minket, hogy feljelent, mivel gazdaságilag őt megkárosítottuk.

 

pek_2.jpg

 

Most félek, hogy rám nézve ebből milyen következmény hárul, hogyan fogok én a pénzemhez jutni. Amit tudni kell még, hogy alapított egy másik céget, oda mennek az utalások, mivel a jelenlegi cég várhatóan teljesen be fog dőlni. Már a NAV is járt kint és a telephelyen lefoglalt több gépkocsit és el is szállította. Kérem, segítsenek, hogy mi az, amit tehetnék, hogyan juthatnék hozzá a kb. 250 ezer forint összegű munkabéremhez és mit tehetek, ha feljelent engem, hiszen csak nekem van érvényes, határozatlan idejű munkaszerződésem.

 

Köszönettel várom mielőbbi válaszukat!

 

Miklós

 

Amennyiben jogász vagy és szívesen segítenéd a Munkahelyi Terror blog munkáját, keress minket bátran valamelyik elérhetőségünkön!