Folyamatos lelki terror alatt tart minket

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

 Egy csöppet kétségbeesetten jöttem ide, hogy meggyőződjek igazamról. 1,5 hónapja dolgozok egy hotelban recepciósként. A szerződésemben 3 hónap a próbaidő, és ha azon belül mondok fel 50 ezer ft betanítási költséget kell fizetnem.


A főnök nem teljesen ép, folyamatos lelki terror alatt tart minket. 12 órás a munkaidő és nem lehet nálunk telefon (nincs a szerződésben), nem szabad szünetet tartani se, a facebook is mellesleg le van tiltva. Kollegáimmal a munkánkat rendre elvégezzük, mégis olyan dolgok miatt csinál idegőrlő feszültséget a főnök, ami nem is rajtunk múlik.


1-2 példa:

0000000.jpg

Egy reggeliztető csaj már 15,5 órája dolgozott, mikor az igazgató (főnök) azért megrázta izomból (az 50kg-s lányt), mert nem volt feltöltve egy fajta bor.

 

Amikor idejöttem egy volt munkatársam sírva fakadt ki nekem, mert a főnök terrorizálja, és az előző péntek este bejött részegen és miközben nem engedte el a kezét a karhajlatával a fenekét fogta.(van kamerafelvétel, bár részlegesen látszik a lényeg)

 

nagy valószínűséggel be van poloskázva a recepciós pult, azon kívül, hogy persze kamerákkal folyamatosan figyel minket.

 

Tegnap meglátta, hogy telefon van a zsebemben, ezért ideges lett és megszólalt, hogy csak fele fizut kapok, ezen én felháborodtam, és mondtam, hogy elegem van ebből a bánásmódból, "becsicskításból". Erre ő idegességében felkapott egy ollót a recepciós pultról és nekem támadt, kb 30-40cm-re állította meg(fogta le) a felesége. Ez valószínűleg szintúgy látszik a kamerafelvételeken.

 

Érdemes lépnem valamit? Esetleg a sértettekkel összeállni? Válaszukat előre köszönöm!

 

Amennyiben jogász vagy és szívesen segítenéd a Munkahelyi Terror blog munkáját, keress minket bátran valamelyik elérhetőségünkön!