Munka helyett internetezik a kolléga

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 

Egy multinacionális vállalat dolgozója vagyok 8 éve,ez alatt volt lehetőségem több munkakört is végezni. Csapatunk 2 éve új kollégával bővült,aki általam korábban is végzett munkaköri szerepet tölt be. Autóipari gyártó- és termelő cég alkalmazottjaként a gyors és pontos munkavégzés követelmény. Ez, illetve a csapatmunkára való hajlam az új kollégára nem jellemző. Sajnos egy ülésrend változás miatt közvetlen mellé kerültem, így egész nap azt látom,hogy internetezik,a többi kollégám pedig az ő munkájára vár.

 

Mivel végeztem ugyanazt a munkakört tudom mennyire fontos lenne az,hogy elvégezze a munkáját amint tudja - és ha nincs eléggé leterhelve, akkor ne csak kényelmesen elhúzza egész héten. Ez már stresszesen hat rám, aminek egészségügyi következménye is van, illetve orvosi vizsgálat is kimutatta. A vizsgálat eredménye után közvetlen felettesemhez fordultam segítségkérésként. Igazából nem érdekel mit csinál vagy mit nem,csak közvetlenül nem szeretném látni.

tech-062712-001.jpg

A segítség az volt, hogy a monitorom legyen áthelyezve az asztalom másik felére. Továbbra sem oldotta meg a problémát, és a munkahelyen töltött idő alatt folyamatosan feszélyezve érzem magam, nem tudom kiszűrni ezt, és elvonatkoztatni tőle. A közvetlen felettesem elvileg az osztály vezetője felé elvileg tolmácsolta az új ülésrendre vonatkozó kérésemet, de negatív visszajelzést kapott.

 

A tanácsukat kérném, hogy van bármiféle lehetőség ilyen problémák kezelésére amennyiben közvetlen felettestől nem kapok segítséget? A munkámat szeretem, csak a körülményeknek van ilyen hatása rám. Mit szokás ilyen esetben tenni? Van bármiféle erre vonatkozó munkavállalói jog? Cégen belül érdemes esetleg felsőbb körben segítséget kérni?

 

Köszönöm a visszajelzést.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!