Veszélyben a megélhetésem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Fél éve kezdtem dolgozni egy nagyobb multinál, mint biztonsági őr. Természetesen nem a multi alkalmazott, külsős cégen keresztül kerültem be. Akik valamennyire bele látnak az őrök életébe, tudják, hogy nem könnyű szakma, és a fizetések is nagyon alacsonyak. Ezt tudva az ember legalább arra számít, hogy a megérdemelt bérét legalább időben megkapja, és tényleg megkapja.

 

Sajnos a foglalkoztatóm kezdetektől csúszik a fizetésekkel, nem csak az enyémmel, a kollégák is mindig hetekkel később kapják meg a jussukat. Ez van, hogy csak másfél, két hét, van, hogy akár egy egész hónapot is jelent. Magyarázat nincsen, ha valaki rákérdez, mint ahogy én is megtettem, az a válasz, majd megkapjuk, ennyi. Semmi sajnáljuk, semmi indok, csak fellengzősen ennyi.

 security-guard.png

 

Most tartok ott április közepén, hogy a februári béremet napokkal ezelőtt utalták át, a márciusiról pedig majd valamikor, amikor tudják, szintén utalják. Ennek a folyamatos késésnek köszönhetően elmaradásokba kerültem lakbérrel, számlákkal és próbálom valahogy utolérni magam, de ez így lehetetlen. Gyakorlatilag a teljes megélhetésemet veszélyezteti ez az állandó késés, és fizetés kimaradás. Mert én ugye hiába magyarázom a bérbe adónak, hogy igyekszem mindent rendezni, ha a cégem a feltételeket nem teszi lehetővé ehhez.

 

Emellett az étkezésre, utazásra sem tudok már annyit fordítani, mint kellene, mert vagy eszek, vagy próbálom fizetni a fizetni való dolgokat. Bérletet sem tudok már 2 hónapja vásárolni, így kénytelen vagyok lógni a tömegközlekedésen, ami szintén megalázó és ugye hátrányokkal is jár, mert például metróra nem szállhatok fel, és így az utazással töltött időm is jóval hosszabb, mint előtte. Ráadásul már meg is büntettek egy alkalommal és az a legszebb, hogy teljesen jogosan ugye.

 

Nem tudom, milyen lehetőségeim vannak a helyzet rendezésére. Sürgős lenne, mert egyre mélyebbre kerülök. Próbáljak másik munkahelyet találni, vagy várjam meg, hátha helyre jön a dolog? Kérem a válaszukkal segítsenek.

 

Tibi

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!