A munka káros az egészségemre

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Tisztelt Mt!

 

Pár éve dolgozok ennél a cégnél, de eddig az egészségemre nem volt káros. Semmi olyan erős vegyszer nem volt, ami miatt aggódtunk volna. De pár hónapja valami zsíros koszos anyagot hoztak, gondolom, spórol a cég és silány minőséget vett, és denaturált szesszel zsírtalanít, de nagyon töményen. Mikor ezt elkezdték nem éreztük még, de pár hónapja mindenki panaszkodott kiütésekre és bőrviszketésre. Meg is kérdeztük, hogy egyszerre nem lehet 5-10 ember fémallergiás, történt-e valami változás.

 

Arcunkba hazudta, hogy nem. De múlt héten a szokottnál is nagyobb mennyiségben kaptuk a tömény denaturált szeszt minden szellőzés nélkül. És volt, aki hányt, volt, aki szédült és haza is ment, volt, akinek a feje fájt. Azt hozzáteszem semmiféle olyan hely nincs, ahová ezt a szeszes rongyokat kivinnék, bele egy műanyag kukába oszt kész, párolog egész nap. Van egy hordó, amibe hivatalosan beleöntik a veszélyes folyadékot, közte a felmosófolyadékot, amivel felmosunk minden pénteken fél 2-kor, de azt a hordót még sose láttuk, az udvarra ki, a betonra meg oké, ha a fűre, akkor nem nő ott többé.

 

 103962436.jpg

 

De a felmosó folyadék miatt már kapott egyszer büntetést, mert valamelyikünk a wc beöntötte és a csatornarendszeren észrevették, azóta az udvarra kell. De engem inkább a denaturált szesz zavar, mert utána néztem és igenis a hónapok óta tartó viszketésem igenis lehet attól, mert írta, hogy meggátolja, hogy a bőr felvegye a vizet és kiszárad, gépek vannak és elég egy nagy szikra és robbanhat is, meg semmi kedvem évek múlva rákban meghalni.

 

Munkahelyet válthatok, de sokakat érint, és az érdekelne, hogy hol tehetek panaszt, hogy egészségemre káros és nem tartja be a szabályokat erre vonatkozóan, hisz az összes embert érinti. És ha panaszt teszek névvel kell-e vagy névtelenül?

 

 Köszönöm!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!