Túlórára kényszerítik a kisgyermekes anyukát

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

A következő a helyzetem: a kislányom idén márciusban töltötte a 2. életévét, így ismét munkába álltam. Szerettem volna a korábbi 8 órás állásomba visszatérni, azonban mindenféle indok - komolytalan: nem tudták pontosan megmagyarázni, csak kertelni - után egy 7 órás állás ajánlottak fel ugyanabban a munkakörben, amiben korábban is voltam. Jegyzőkönyvet írattak velem alá, hogy elfogadom a 7 órás állást is a 8 helyett, mivel nem akartam a munkaszerződés módosítást aláírni, amit először elém raktak.

 tired-mother-in-bed-with-a-baby.jpeg

Viszont a főnököm már ekkor elmondta - szóban, hogy mindemellett elvárják tőlem a 8-9 órás munkavégzést. Gondolkozom a munkahely váltáson is. A kérdéseim: jól tudom, hogy a gyermekem 3 éves koráig nem is túlóráztathatnának? Én a főnököm munkaidő beosztása alapján járok dolgozni, ő előírja nekem (is), hogy a 7 óra helyett, melyik nap mennyit töltsek a munkahelyemen. Törvényes ez így? Ez miatt megbírságolhatnák a munkahelyemet?

 

Igazából nem őket féltem, csak ha felmondanék, akkor ez talán egy alkupozíció lehetne, hogy a végkielégítésemet megkaphassam. Mi a véleményetek? Egyébként mindig kulturáltan mindent meg tudtam beszélni a főnökömmel, most sem akarok kifordulni önmagamból, csak "mindenkinek jó" ajánlattal előállni, ha úgy hozza a helyzet.

 

Köszönöm szépen, Timi

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!