Mindenkit hülyének néz a munkáltató?

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!



Azt hiszem most érkezett el a pillanat,amikor kiadom magamból az évek során felgyülemlett keserűséget.És ami kiverte a biztosítékot?Íme:

 


Történt ugyanis,hogy elkezdtem pályafutásom egy magyar kisvállalkozásnál eredetileg személyes ügyfélszolgálatisként,amúgy -mint kiderült a napok alatt- rakodómunkásként is.Semmi gond,kell a kondi és amúgy meg nem volt valami nagy a személyes forgalom,inkább futárszolgálat hozta-vitte a csomagokat.Már az első napokban feltűnt,hogy valami nem stimmel.Mert az,hogy 8 hónap alatt én vagyok a 4. személyes ügyfélszolgálatis,az több mint érdekes.És lőn,kiderült miért.Hát a kedves "csomagos kollegina" volt a méregfoga mindennek.

 

Ha létezik megkeseredett,utálatos,alattomos mindemellett nagyszájú aggszűz,na ő ezt mind megtestesítette.Sok éve dolgozom emberekkel,de ilyennel még nem találkoztam.Nem húzom a mondandóm,kicsinált.Lelkileg.Nem egészen 3 hetébe került.És ennyit bírt az előttem lévő lány is.Nyámnyilának tűnhetek,de belebetegedtem.És akkor most a munkaadóról.Jeleztem,hogy beteg lettem,kérek néhány napot,orvoshoz el,gyógyszer stb. Majd 3. napon jön az SMS,hogy menjek a cuccaimért,elkészítette a könyvelő a papírjaimat mert felmondtak.Nem telefon,sms. Hívtam a munkaadóm,kérdeztem miért,hiszen nem volt gond-legalábbis nem szóltak hogy lenne-a munkámmal.

 young-woman-sad.jpg

 

Válasz:Ekkora hajtásban ha a.beled nyúlik is,dolgozni kell.Oké.Beszéljük meg,mikor is mehetek és kaphatom meg a papírjaim,járandóságom.És az igazsághoz hozzá tartozik,hogy minimálbérre volt bejelentve mindenki,és "afölött" borítékban járt-volna-a bér másik fele.Szóval átutalta a minimálbér nettóját és el akart köszönni és sok sikert kívánni.Mondtam,hogy ez így oké,de mi van a "másik" részével.Hát miről beszélek,hová van leírva,bizonyítsam és amúgy sem járna mert "sok baja volt velem a Dettikének".

 

Értem én,hogy bele se kellett volna menni ilyen feltételekbe és hogy mit akarok és stb....de kérdem én,ha valaki dolgozik amellett hogy aknáznak is alá,megalázzák nap mint nap- Dettike ezt élvezte,ezért ment el minden közvetlen kolléganője,úgy ahogyan én is-és ebbe beleroggyan egy hangyányit,még így bele is kell rúgni?Hát mi van itt?Hát hogy élünk egymással,egymás mellett???Mit tudok tenni?Tudok egyáltalán?

K.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!