Álommunkából rémálom

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt Munkahelyi terror blog, 

Külföldről haza térve 1 év munkahelykeresés után tudatam elhelyezkedni végre egy amerikai cégnél.

Több évig éltem és dolgoztam külföldön és nem csak szakmai, hanem élettapasztalattal gazdagodva a szüleim betegsége, miatt kellett haza költöznöm. 

Ha a szüleimmel ez nem történt volna meg akkor még mindig külföldön élnek. Senki ne jöjjön vissza, ez a visszatérés a hazámba  olyan volt, mint egy igazi rémálom.  Olyan helyen szerettem volna dolgozni, ahol használhatom  az angol a német és a spanyol nyelvtudásomat és érdekes, kreatív munkát tudok végezni. 

Amit meg is kaptam és a munkahelyem segített a szüleim ápolásában és tanulásban és a fejlődésben is támogattak. Minden reggel örömmel mentem a munkahelyemre dolgozni és ca 12 évig boldogan jártam be dolgozni. Aztán sajnos a régi vezetőm nyugdíjba ment és jött helyette egy tutyimutyi, aki semmit nem tud elintézni és semmiben nem tud döntést hozni. Rémálom.

pexels-photo-568027.jpeg

Most sem akarnak felvenni munkatársakat, mert mi még bírjuk, már nem tudom a munkám 8 óra alatt befejezni, sokszor 12 órákat dolgozom és sokszor évekig bejártam még szombatonként is, hogy minden el legyen pontosan intézve. Nem ülök kint a konyhába, mint más munkatársaim órákat a munkahelyi pletykákat keverni. 

Már többször jeleztem a főnökség felé, hogy első vagyok a munkahelyre érkezéskor és utolsóként megyek el, kértem segítséget, de elutasították. 15 év kemény munka után kaptam 2% bér emelést. Már a régi jó szakemberek is felmondtak és most általános iskolai végzettséggel vesznek fel embereket a gyártásba. 

Vezetőségünk egy külsős céggel monitoroztatja a munkánkat és a fizetésünket 15 millió forintért.  Béremelés nem hiszem, hogy lesz ebben az évben. Pedig annyi a megrendelés, hogy a gyártás nem bírja kapacitással. Kaptam most egy másik főnököt, aki makogva beszél angolul és csak angolul a két előző munkahelyén ahol szintén vezető volt megverték a beosztottjai elkeseredésükben. Sajnos pszichopátiában szenved a HR vezetőnk és azóta gyűlik ez a jó fajta népség a munkahelyen öröm velük dolgozni. 

Most oda jutottam, hogy felborult a központi idegrendszer működése és totális kimerültség a diagnózis.  Hívtak a munkahelyről, hogy nem tudnak semmit elintézni és elvégezni helyettem. 

Keresem külföldön a boldogulásom és én is lelépek ebből az országból. Nem tudom, mit tehetnék?

Raportra vagyunk hívva, ha betegszabadságra megyünk. Vagy betegek merünk lenni. Ez normális?

Ezt csináltatnám kedves politikusainkkal, akik a kárunkra változtatták meg a munka törvénykönyvet.

Üdvözlettel Viola 

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!