Rettegésben tartja a dolgozókat

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!  

Amint olvasgattam a munkahelyi terror blogot eszembe jutott, hogy nem csak Budapesten van Terror Háza. Egy másik megyében is van, valójában nem létezik maga az épület , mégis bizonyos kormánytisztviselők körében fogalommá vált ez a kifejezés. A „zöld irodaház” híresült el így.

A főosztályvezető –aki TSZ elnökből avanzsált elő szabolcsi kiskirállyá- rettegésben tartja a dolgozókat. Ugyan megnevezésben benne van a „vezető” szó, mégsem ért ahhoz, hogy egy hivatalt vezessen. Egy másik hivatali vezető így fogalmazott: „ha azt akarjátok, hogy egy hivatal tönkremenjen, tegyétek oda őt, ő ehhez az egyhez ért, szétverni mindent”. De térjünk vissza ahhoz a tényhez, hogy hogyan terrorizálja saját hivatalán belül a kormánytisztviselőket. Például ha valaki el szeretne menni más céghez dolgozni rögtön azzal fenyegetőzik, hogy „onnan is kirúgatom magát” vagy hogy „teszek azért hogy magát ne vegyék föl”- és tett  és tesz ez ügyben lépéseket.

angry-boss-firing-woman.jpg

A túlmunkát  rendszeresen nem fizeti ki de alapjában véve el sem rendeli a túlmunkát tehát törvénytelenül dolgoztat és aki nem hajlandó túlórázni szintén a dolgozó elbocsátását helyezi kilátásba. Csak azért történik mindez, hogy határidőre befejeződjön a munka, tudja hogy akkor ő óriási jutalmakat fog kapni. Menjünk tovább. Az tavalyi évben három titkárnője mondott fel-és mind a főosztályvezető úr szexuális zaklatása miatt.

Tudtommal nem csak itt történtek ezen nemű zaklatások, korábban ahol dolgozott szintén vannak tanúk akiket megpróbált behálózni. Úgy vették fel az tavalyi évben a dolgozókat, hogy a többi dolgozókról információt vigyenek, aki nem áll be a sorba azt elbocsátják a hivatal kötelékeiből-történt is eset a közelmúltban.

Van egy hű „fegyverhordozója” egy hivatalon belüli nő személyében, gonoszságaikat együtt tervelik ki a dolgozóik ellen.

Üdvözlettel :

egy kormánytisztviselő