Mondjátok meg, mit csináljak?

Örülnék, ha kicsit aktívabban kommenteznétek!!!

Despota

Tavaly szeptember óta vagyok munkanélküli. Pénzügyesként dolgoztam egy cégnél, amely bezárta kapuit. Német ffokú nyelvvizsgám van, melyet aktívan használok. 32 éves egyedülálló, átlagos testalkatú nő vagyok, és már mindent megpróbáltam. Próbáltam interjúra menni nagyon csinosan, közepesen csinosan, topisan, voltam szőke, voltam barna…beadtam végzettségemnek megfelelő helyre a cv-met, beadtam kevesebb képzettséget igénylő állásra is. Végigtelefonáltam az ismerőseimet, kéretlenül is küldtem cégeknek önéletrajzot, ücsörögtem a recepción várva az illetékest, hogy átadhassam neki személyesen…Semmi nem segített.

Közben dolgoztam két hónapot a Westendben egy butikban, napi 12 órát, mindennap, ahol csak két hetet fizetett ki a tulajdonosnő, mert körbetartozásai vannak állítólag, mosogattam étteremben nyáron a Balaton-parton, szintén feketén. Bébit szitteltem óráként 250 FT-ért…de ezen jövedelmeim semmire se voltak elegek. Közben szép tartozást halmoztam fel. Még fekete munkát is nehéz találni, közben ott a lebukás veszélye, a betegség veszélye, meg, hogy egyik napról a másikra röpte lesz, meg nem fizetnek ki. És mindezt havi nettó 40-60-ért kell eltűrni. Elég volt a feketemunkából, meg az éhbérből..A vaterán eladtam a ruháimat, mindent, ami mozdítható és értékes volt.

Május óta nem tudom mi van, de még interjún se voltam, nem hívtak. Csökkent az álláshirdetések száma. Az a mailcímem, amit csak álláskeresésre hoztam létre, tele van szórva spamekkel, napi 14-20 spamet kapok, visszajelzést egyet sem. November 1-től legjobb barátnőm is álláskereső lesz, a cég, ahol dolgozik, leépít többszáz embert.

Mondjátok meg mit csináljak, mert sajnos nem tehetem meg, hogy feketézzek a havi rezsim áráért, mert éhenhalok, vagy kilakoltatnak. (bár most ilyen állás sincs) Egyik barátnőm Stuttgartban él, ő is körülnézett, mondta, hogy most jövő tavaszig ne menjek ki, mert ott sincs lehetőség, ő meg a hazajövetelen gondolkodik…