Egy egérlyukba akarnak dugni

Tisztelt MHTerror!


Megpróbálom röviden és tömören összefoglalni.
Közalkalmazott szakkönyvtárosként dolgozom egy fővárosi nagy kórházban, az intézmény a Fővárosi Önkormányzat felügyelete ill. fenntartása alatt működik. Az állást könyvtárosként vállaltam egy 2 termet (kb. 100 nm) elfoglaló helyen. Az állomány 20 000 kötet könyv és több száz szakmai folyóirat.


Munkaköri leírásom van, a könyvtárnak Egységszintű Működési Szabályzata van, az intézményben kollektív szerződése senkinek sincs.


Tavaly nyáron a különböző építkezések, költözések miatt a könyvtár helyiségeit ki kellet üríteni és átadni, a könyvek raktárban elcsomagolva várják új helyüket.
Jelenleg én egy kölcsön irodából végzem a munkámat egy számítógép és egy telefon segítségével igénybe véve más könyvtárak segítségét.


Ezt az irodát is vissza kell adnom az új hely kijelölésével viszont problémáim vannak.
A jelenlegi kórházi vezetés a könyvtár új helyének a 30 négyzetméteres fotólabor egy sarkát és annak 10 nm-es sötétkamráját jelölte ki. A fotós hölggyel együtt birtokolnánk ezt a területet, az ő munkájához sötét, az enyémhez világos szükséges. A terem-szoba alkalmatlan a könyvtári tevékenységhez, ablakai két méter magasságban kezdődnek, a sötétkamra vizes.
 


Jelenleg – hétfőig van idő, – azzal kínlódom, hogy megpróbálom összeszedni itthon (az internet segítségével, szakkönyvek nélkül), hogy milyen törvények rendeletek, szabványok szabályozzák a könyvtár helyiségére vonatkozó előírásokat. Szándékomban áll a levélben ezekre hivatkozva vizsgálatot kérni a munkavédelmi és műszaki osztálytól, ezzel időt nyerek. A hétfői határidő azért van, mert készül egy megbízás Tud. Igazgató részére, amiben gyakorlatilag tejhatalmat kap. Az ő fogalmai szerint a modern könyvtár egy íróasztal néhány szótárral és kézikönyvvel.

 

Veled is kiszúrtak, netán jogi segítsére van szükséged? Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz