Ingyen dolgoztatnak

Kedves Blog és olvasók!


Segítséget szeretnék kérni, mielőtt döntenék. Jelenlegi munkáltatómnál novemberben lesz 1 éve hogy dolgozom. Előtte munkanélküli járadékon voltam mert az előző munkahelyem megszűnt.


Idén tavasszal kiderült, hogy a munkáltatóm(egy kis kft) az adóbevalláshoz szükséges igazolásokat nem tudja kiadni ,mert a kötelező járulékokat nem fizette utánam. Május 19.-én végül is kiadta az igazolásokat,az elmaradt bérpapírokat stb. A nagyobbik gondom az ,hogy rendszeresen nem fizeti a munkabért időben,jelenleg 2 hónappal van elmaradva, ezenkívül bérpapírt sem kapunk. Tudomásomra jutott ,hogy időközben a tulajdonos egy másik céget alapított júliusban és a jelenlegi munkahelyünk átköltözött egy új helyre,az új cégnévvel.


Az új céggel nincs munkaszerződé­sem,viszont minden maradt a régiben,a munkám a főnököm stb…Sajnos nem vagyok olyan helyzetben anyagilag ,hogy bírósághoz forduljak vagy pereskedjek,ezért is nem léptem még,mert eddig, ha késve is ,de legalább volt munkabér… Most azonban már annyira tarthatatlan a helyzetem anyagilag,hogy lépnem kell mindenképp mert tovább nem dolgozom ingyen…

 

A főnök szerint majd lesz fizetés amint lesz bevételünk,viszont én fix béresként vagyok és nem jutalékos rendszerben… Mit tegyek most? Felmondhatok-e rendkívüli felmondással? Hogyan tudom elérni ,hogy mihamarabb fizessen és kiadja a papírjaimat? És egyáltalán kinek kell felmondanom, ha a régi cég ellen csődeljárás van, az új cégnél meg nincs munkaszerződésem?


Kérem,segítsetek kiigazodni ebben az ördögi körben. Előre is köszönöm!