Nem kapjuk meg időben az ösztöndíjat

Szakmunkás tanuló , Kereskedelmi iskolába járok és Műszaki cikk eladónak készülök.2 gyakorlati helyünk is van a városban.Abban kérném a segítségüket, hogy több diáktársam nem kapja meg az ösztöndíjat „időben“.


Oktatóink is folyton más ürügyet találnak ki arra, hogy miért nem kapjuk meg az ösztöndíjat, jelenleg azt találták ki, hogy névsor szerint ÁBC-sorrendben + bankonként küldik. A Novemberi hónapban az ÁBC-s sorrendet meg fordították és most a névsor végével kezdték küldeni az ösztöndíjakat.


Az oktatóink megfenyegettek minket azzal, hogy ha még egyszer panaszkodni merünk bárkinek, hogy nem kapjuk meg időben a pénzt, akkor felbontják velünk a szerződést.


Kérdésem a következő(k):


Milyen szabály van az ösztöndíjak kifizetésére? Mivel én a névsor elején vagyok így November 24.én még nem kaptam meg. Az egyik osztálytársamat kirúgással fenyegették meg, mert megkérdezte h az alattunk lévő osztálynak miért nem kell, az ebédidőt ledolgozni pláne h ők elmennek ebédelni 1 óráig, de mi lassan nem merünk elmenni, ebédelni se.


Másrészt én úgy tudom, hogy a szerződésbontáshoz nyomós indok kell, ha tévednék, kérem, javítsanak ki.


Az ebédidőt le kell dolgoznunk, ezzel nincs is semmi gond az , ezt viszont levonják tőlünk, ha kérjük az ebédet, ha nem, ez is jogos?


Az alattunk lévő szintén szakmunkás, műszaki cikk eladó (11. évfolyam) tanulóknak nem kell ledolgozni az ebédidőt. Az elején említettem h 2 üzletben van gyakorlati helyünk, az egyik műszaki bolt nagyon kicsi és egyszerre két osztály van összesen. 16-an vagyunk ott és ez nem tetszett a főnöknek ezért délelőtt és délutáni műszakot csinált.


A délelőttösök reggel 8–12ig vannak, abból 1 órát takarítanak, és ebbe nincs benne az ebédidő, de ha délelőttösök vagyunk, akkor szombaton kell bemennünk illetve vasárnap ledolgozni azt a plusz órát, amivel nem tudunk elszámolni a délelőtt délutános műszak beosztás miatt. Kérdezem, ebbe a műszaki áruházba takarítani járunk vagy, mert felmosni vitrineket meg hűtőt tisztítani, polcot takarítani már nagyon tudunk, de oktatni nem oktatnak minket.


Ezért megbüntetnék a minket alkalmazókat illetve a sulit?.Segítséget szeretnék kérni ebben, mert nem tudom, kihez illetve, hogy ilyenkor mit kéne tennünk ez ügyben.
Amint lehet, kérem, segítsenek nekem ebben


Előre is köszönöm!

 

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!