Kedves munkavállalók!Tessék komolyabban venni a dolgokat!

Üdv Despota!

 

Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.

 

Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő munkaerőt adminisztratív területre. Nincsenek extra igények. Tudja használni a számítógépet (internet, Word, Excel, Outlook), és beszéljen angolul. Papírt nem kérünk semmiről max egy érettségi. Úgyis hamar kiderül, ha kamuzik. (lévén informatikai cég vagyunk.) Életkor határ nincs. Ezt a munkát el tudja végezni egy 20 éves és egy 50 éves is.

 

Ami viszont nagyon bosszantó volt:


Pontosan meg volt adva a hirdetésben, hogy milyen jelentkezéseket várunk. Fényképes önéletrajz, fizetési igény megjelölésével. Ez a 2 „kérésünk” volt. Hát sokaknak ez is komoly kihívást jelentett. Mi eldöntöttünk egy fizetési sávot. Aki ezt vastagon túlszárnyalta az igényeivel azt nem is akartuk behívni, mert – gondolom - nagyságrendekkel nem ad lejjebb az igényeiből, akkor meg minek is terheljük egymást.


Ami még érdekes volt, hogy sokan nincsenek tisztában a nettó-bruttó fogalmakkal.


kb. 10%-os volt azoknak az aránya, akik egy sablonos megszólítással küldték el a levelet. (Tisztelt hölgyem/uram) Holott az email címből - ami publikus volt – egyértelműen látszott, hogy egy férfinak fogja küldeni a levelet. Csak a példa kedvéért egy kovacs.peter@jhkjdfhkjsfk.hu címet ritkán használ egy nő.


Ezenkívül abból sem egy volt aki egy elég magas fizetési igény mellé elfelejtette elküldeni az önéletrajzát, majd amikor válaszban kértük ennek a pótlására, vastagon szerepelt benne a „élet minden területén maximalista és precíz vagyok” vagy valami hasonló. Ezek után pláne nem tudtuk ezeket komolyan venni.

 

Kedves munkavállalók.. tessék kicsit komolyabban venni ezeket a dolgokat. Ha el sem olvassák a hirdetést, illetve nem a hirdetésben olvasottak alapján jelentkeznek akkor ne tessék csodát várni.

 

Persze tudom, van sok olyan munkaadó, aki megéri a pénzét. Válaszra sem méltatnak, elfelejtenek értesíteni, stb. stb. Ezt nem is akarom vitatni, de sajnos a helyzet a másik oldalon sem sokkal jobb.


Mindenkinek sikeres álláskeresést kívánok!

KT
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!