Nem lesz gyerekem, nem telik rá

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt szerkesztők!


Én kb. 7-8 évet dolgoztam vezetőként, felsővezetőként. Három diplomám van (informatikus - munkaszervező specializációval - Refa; közgazdász-szakmérnök; EU szakértő) és 1 évig hasonló hirdetéseket olvastam, mint ami a cikkben is szerepel. Annyi fejvadászhoz bejelentkeztem, hogy a jelszavak miatt teleírtam egy A4 lapot. Eredmény: semmi! Több száz jelentkezés, "majd szép vagy, okos vagy, de..."

 

A legkirívóbb egy sima műszakvezetői állás volt (középiskolai végzettséggel), éjjel 2-kor jelentkeztem rá. Reggel 10-kor hívott egy hölgy. Már azt hittem, összejött valami. Erre elkezdi megmagyarázni, hogy én miért nem tudom a tudásom alapján betölteni az adott pozíciót. Sajnos nem tudtam elküldeni a fenébe, mert először nem is esett le, hogy ezért hívnak fel.


A lényeg, hogy most a lakóhelyemtől 200 km-re dolgozom két műszakban elektromos karbantartóként nettó kb. 110.000-ért! 37 éves vagyok, szerintem ha így megy tovább, még gyerekem sem lesz, egyszerűen nem fog telleni rá.


A napi kajám pár zsemle valami teszkós olcsó szalámival. Oszt jónapot...


üdv!


R. Miklós
Dunaújváros-Szombathely