Elhagytam az országot családommal együtt

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt MT Blog!

 

Nekem egy igen furcsa történetem van.Pár éve történt, hogy felvételt nyertem egy igen nagy nemzetközi vállalathoz.Szuper helyem volt, kiváló kollégákkal és még kiválóbb vezetőkkel.Mondjuk a fizetésemet, ami igen jónak számít magyar viszonylatban, egy kicsit fura módom kaptam készhez, de mindig időben,
pontosan.

 

Aztán jött a válság, vagy mifene és átszervezés a cégen belül.
Elkerültem egy olyan osztályra a cégcsoporton belül, ahol az egyetlen kakukktojás tartózkodott, mint igazgató. Az első naptól fogva nem szúrta a szemét, hogy oda kerültem, megjegyzem, az egyetlen olyan ember volt a cégnél, akivel 9 havi ott tartózkodásom alatt összesen 3 percet beszéltem. Mivel olyan munkaköröm volt, hogy mindenkivel kapcsolatban voltam az igazgatóságon, nem volt nehéz egy kicsit belekukkantani dokumentumokba, stb., tehát végeztem egy kis magánnyomozást és ez alapján kiderült, hogy igen sok minden nincs rendben. Mivel emberünk nem volt hülye, vagy én nem voltam eléggé óvatos, kiszúrta a tevékenységemet és minden lehetséges módon igyekezett megszabadulni tőlem.


Ez sajnos sikerült is neki úgy, hogy a becsületembe gázolt és elhitette az igazgatósággal, hogy én vagyok a féreg a gyümölcsben.Olyannyira nem volt hülye, hogy az ország egyik legnagyobb vállalatánál 6 éven keresztül tudott garázdálkodni büntetlenül, megvezetve 2 igen dörzsölt és nagyon korrekt vezetőt, akik mint emberek is kiválóak.


A lényeg, hogy vizsgálódásom miatt bepánikolt és hibát hibára halmozott. egyik hű csatlósával egyetemben több mint 50 milló Ft-ot sikkasztottak el a cégtől az utolsó negyed évben!!! Mennyi lehetett ez az előző 6 évben? Amikor ez kiderült, már sajnos nem tudtam visszamenni a céghez dolgozni, így elhagytam az országot családommal együtt. Természetesen az ügyben büntetőeljárás indult és emberünk nem tudja elkerülni a felelősségrevonást.

 

Az információk kikerülnek a munkáltatóktól, ezt állíthatom, mivel rögtön állást ajánlottak több cégnél is hasonló munkakörökben, mint amit ott végeztem, hasonló bérezéssel, de érdekes módon mindig a célegyenesben elvéreztem. Újabb magánnyomozás követte ezt és kiderült, jóakaróm keze mindenhová elért és némi ráhatással (rágalmazás, becsületsértés útján) elérte, hogy ne tudjak elhelyezkedni.

 

A furcsa az egészben, hogy nem tudom haragudjak-e az emberre, vagy köszönjem meg neki, hiszen most tized annyi munkával megkeresem azt a pénzt, amit akkor, csak ugye nem Magyarországon. És az ég megverte ezt az embert mert 3 gyermeke és a felesége marad pénz nélkül és várhatják majd haza aput, amíg kikerül a börtönből. Valamint a vezérigazgatónak igen messze elér a keze, sosem fog a képességeinekmegfelelő munkát kapni Magyarországon, de nemzetközi téren is igen nehéz dolga lesz. Neki biztos megérte!