Néha a testi épségemet sem érzem biztonságban II.

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 Tisztelt Erynnis!

Ismét tanácsot szeretnék kérni (ha lehet).
Jeleztem a munkáltatómnak, hogy könnyített munkát szeretnék kérni. Természetesen hallani sem akarnak róla. A következőket ajálották fel:
- megbeszélem az orvosommal, hogy vegyen táppénzre,
- ugyanezt a munkát végezhetem, csak egy másik városban (google útvonaltervező szerint 1óra 44perc az út autóval a lakhelyemtől, és át kell utazni Bp.-n.) és a napi plusz 4-5óra autózást nem számítják a munkaidőmbe.
- jelenlegi helyemen elengedik a hétvégi telefonos készenlétet, ill. esténként nem kell összesítéseket készítenem és küldenem a főnökség felé...
Egyiket sem fogadtam el. Ma elküldtek munkaalkalmassági vizsgálatra. Az orvos annyit írt a papírra, hogy alkalmas vagyok és max. 20kg-t emelhetek.
Ez alakpán köteles leszek a 3 variáció közül választani valamit?
Vagy forduljak munkaügyi bírósághoz?

 

Úgy gondolom, hogy az első két megoldás szóba sem jöhet: a táppénz azért nem, mert alkalmas a munkára, nem veszélyeztetett terhes, és erről szakvélemény is a rendelkezésükre áll, a második variáció pedig nem könnyítést, hanem inkább nehezítést jelent.
A harmadik variáció már könnyítésnek tekinthető, én egyelőre azt javaslom, hogy fogadja el ezt megoldást, próbálja ki, hogy bírja, aztán a tapasztalatok alapján 1-2 hónap múlva újból beszéljék meg a dolgot a munkáltatóval. Azért is javaslom ezt a lépést, nehogy ráfogják Önre, hogy nem gyakorolja rendeltetésszerűen a jogait, illetve nem próbál együttműködni a munkáltatóval és ennek okán rendkívüli felmondással elküldjék.

Üdvözlettel:
Erynnis