Ki akarnak rúgni? Mit tegyek?

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre 

 

Tisztelt M.Terror blog!

 

 Egy érdekes kérdéssel fordulok a nyilvánossághoz. Adott egy multi, ahol pár éve dolgozom. Érdekes módon évközben sosincs panasz  a munkámra (sőt...), csak éves értékeléskor.  Idén azt is kaptam pluszba, hogy a "nagyvezír" utazik rám és ki akar rúgni. A fent nevezett emberrel sosem volt közvetlen munkakapcsolatom. Igazából semmilyen kapcsolatom sincs vele.  Ami miatt ezt írtam: azt már tudom, hogy közös megegyezést nem írunk alá (csak ha a végkielégítés ideje mellett megfelelő számú hónapot látunk és egyéb feltételek is jók).

 boss-fired-his-lazy-employee-thumb23067927.jpg

Mivel nincs munkámra panasz és semmiféle fegyelmit nem kaptam, nyilvánvaló, hogy csak szervezeti átalakítással mondhatnak fel.  Ez esetben mit tudok tenni, ha tudom, hogy nem igaz? Azt tudom még elképzelni, hogy fél évig elbotorkál vhogy a cég, vagy több emberre szétdobják a melómat, akik vsz-eg nem fogják jól elvégezni (mert nincs rá kapacitásuk). de erre sem lenne bizonyítékom (ugyan ki adna infót bentről?).  Ezesetben fél év után bárkit felvehetnek ugyanarra a munkakörre?

 

Ha meg féléven belül vesznek el vkit, hogy lehetne bizonyítani, hogy ő az én helyemen van és így jogtalanul túrtak ki? Ki fog nekem tanúskodni?  Azt nem is feltételezem, hogy az "átszervezés" nem elegendő indok lenne. Vagy ez az indok a jolly joker és arra sem kell venni a fáradságot, hogy hibákat keressenek? 

 

Üdv: egy kíváncsi olvasó