Átvertertek a külföldi munka ígéretével

Tisztelt Munkahelyi terror jog!

 

A segítségüket szeretném kérni hogy az ügyemben mit tudnék lépni, milyen szervekhez, hivatalokhoz kell menjek és mit tehetnek, tehetek az ügyemben ami pedig is fest.

 

Az egyik barátom egy németországi munkalehetőséggel keresett meg engem, családtagjaimat és barátaimat. 1-2 napon belül összeverbuválódott egy 7 tagú csapat, a második napon találkoztunk a cég vezetőségéből egy személlyel, aki olyan feltételeket tudott nyújtani mindenki számára, hogy másnap munkabiztosítást kötött ránk és a szerződés készítésé miatt lefénymásolta okmányainkat egy un. könyvelő irodában.

 No-Job-Offers.jpg

Mikor mindezzel végeztünk, nem kaptunk semmilyen papírt, se a biztosításról, se semmiről,, majd ígérte nekünk a vezetőségi személy melyből később csak kapcsolattartó lett, hogy 1-2 napon belül indulunk a munkahelyre és a papírmunka többi részét elintézzük a helyszínen. Sajnos a következő 3 hétben csak úgy tudtunk kommunikálni a vezetővel, ha felhívtuk és megkérdeztük az új indulási időpontokat, de a válasz általában ugyanaz volt mindig, hogy a rá következő napon indulunk, a harmadik hét várakozás után küldte a szerződést, amit átolvastunk és aláírtuk mind.

 

2 példányt, amit a barátommal küldött el a vezetőségi személy, de ö már tartózkodott a szerződés aláírásától, mert ezt a munkalehetőséget nem vélte reálisnak és nem akart kint ragadni külföldön. Ezek-után a napokban egy ismerős hivatali személy arra következtetett, hogy valószínűleg biztosítási csalás áldozata lettünk, még annak ellenére, is hogy "visszamenőleg" bejelentett minket a cég. Az elmúlt 3 hét alatt a 7fös csapat létszáma lecsökkent 3-ra, így valamilyen jogi utat szeretnénk keresni mi a teendő ilyen esetben.

 

Még-valamint az első 2 nap alatt mindenki otthagyta előző munkahelyét az indulás reményében, így nem hogy nem indultunk és nem tudtunk dolgozni, de feléltük az indulásra félretett pénzünk, és hatalmas telefonszámlával gerjesztettünk és így még visszatérni se tudunk előző munkahelyeinkre se.

Az Önök segítségét szeretném kérni mi a lehetséges út és mi lehet az ügy következménye esetleg igényelhetünk-e valamiféle kártérítést.

Előre is köszönöm segítségüket/hozzászólásaikat.

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg