Elkobozzák és ellenőrzik a mobilokat

Tisztelt Terror blog!

 

Választ szeretnék kapni az engem és kollégáimat érintő kérdésre, ami az utóbbi időszakban kezdett érinteni minket. A cégnél, ahol dolgozunk megtiltották, hogy mobiltelefont használjunk. Ez egyik napról a másikra történt, nem indokolták meg, miért. Eleinte mindenkivel ellenőriztették, hogy munkakezdéskor a telefonunk kikapcsolt állapotba kerüljön, majd miután ezt sem tartották elegendőnek, a munkaidő közben szúrópróba szerű ellenőrzéseket vezettek be. A beleegyezésünket, a véleményünket nem kérték ki, mindenkinek követni kellett az utasításokat. Első kérdésem az volna, ez egyáltalán szabályos rendelkezés volt-e, vagy sem?

 

Ez viszont önmagában még nem lett volna akkor trauma, de kitalálták azt is, hogy bele akarnak nézni a jövőben a telefonokba a munkaidő végén, azaz nem elég, hogy ellenőrzik a munkakezdéskor, nap közben is több alkalommal, de a munkavégzés végén azoktól, akiktől ők akarják, elveszik, és engedély nélkül átnézik a telefont.

 6a00d8341c007953ef013480083a5d970c.jpg

Több kollégámmal együtt az én telefonomat is elvették már és 2 napig maguknál tartották, mielőtt visszakaptuk volna, majd jelezték, hogy a jövőben is számíthatunk erre az ellenőrzésre, mert ők ezt megtehetik. Természetesen többen is próbáltunk erről kimerítőbb tájékoztatást kérni, de konkrétumokat nem mondtak egyáltalán, csak azt ismételgetik, hogy aki itt dolgozik, az köteles alávetni magát ennek az ellenőrzésnek.

 

Nem céges, hanem magán telefonkészülékekről van szó, így 2 napig nem használhattam a saját telefonomat, mert vizsgálták. A kollégáimnál ugyanez volt. A Sim kártyát odaadták, hogy elérhetőek legyünk, de a telefont magát nem lehetett elvinni. Akinek volt másik mobilja, megoldotta, akinek nem, az így járt.

 

Szeretném megtudni, fordulhatunk-e valahova ezzel a durva helyzettel, vagy teljesen jogszerűen jártak el velünk szemben? Nagy mozgásterünk nincs, mert féltjük a megélhetésünket és családunkat.

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg