Fizetés nélkül karácsonykor

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Kedves Munkahelyi Terror blog!

 

Biztos az ezredik ilyen levél érkezik, de már én sem tudom magamban tartani: mint óraadó pedagógust kizsákmányolnak, megaláznak, semmibe vesznek. A megbízási díjam sosem érkezik meg időben (hónap 15-éig kellene) rendszeresen telefonálni kell a tankerületbe, hogy mi a helyzet a fizetéssel, majd végighallgatni a különböző ócska kifogásokat. Már ha van egyáltalán, aki felveszi a telefont, hisz a legtöbben rég felmondtak, a titkárnő pedig meglepő módon nincs felkészülve a pénzügyekkel kapcsolatban. Ma akkor telt be a pohár, mikor kiderült, hogy a novemberi megbízási díjam leghamarabb december legvégén kaphatom meg... how-to-deal-with-divorce-during-the-holidays.jpg Nem tudom elhinni, hogy karácsony előtt ezt képesek szemrebbenés nélkül megtenni velem, és ki tudja hány kollégámmal.

how-to-deal-with-divorce-during-the-holidays.jpg

A legnagyobb karácsonyi hajtásban éjt nappallá téve dolgozom, karácsonyi koncertet szervezek, próbálok, túlórázom, s közben a saját családomat valószínűleg nem tudom megajándékozni, esetleg majd januárban. (Az mellékes, hogy a lakáshitel, a számlák, stb. határideje is véges.) Milyen karácsonyunk lesz így, kérdezem én? Ezért dolgozunk, hogy még a karácsonyt se tudjuk méltó módon megünnepelni? (Talán helyette majd az álláshirdetéseket fogom böngészni...) Ki lehet a felelős?

 

Az állam, az államkincstár, a KLIK, a tankerület? Ki tudja? És egyáltalán hova lehet ilyenkor fordulni?

 

Vagy szokás szerint tűrni, hallgatni, lenyelni, és mosolyogva dolgozni tovább? Egy a sok csalódott pedagógus közül...