Félnek a magyaroktól?

Sziasztok! Olvassátok István levelét,aki informatikusként szeretne külföldön elhelyezkedni, de hiába beszél nyelveket, hiába jók a referenciái, nem talál magának megfelelő munkát.

Kedves Blogíró!

Szeretném veletek megosztani az utóbbi hónapom, illetve az utóbbi hónapban történő külföldi munkakeresés horrorát.


Budapesten végeztem informatikusként a BME-n, több év munkatapasztalattal rendelkezem, remek referenciáim vannak, sőt a németet és angolt is felső fokon beszélem. Tavaly rászántam magam, hogy külföldre költöznék (Németország, Ausztria), ott vállalnék munkát a szakmámban (informatikus programozó) a magasabb életszínvonal reményében.

 

Munkahely váltás során természetesen idehaza is beadtam a pályázatom számos helyre, mindenhonnan pozitív eredmény jött vissza. Viszont a külföldi visszajelzések miatt agybajt kapok.


10 helyről 5 kapásból visszaírja, hogy "remekek a referenciái, de nem önnel képzeljük el a jövőt", a maradék 5 felhív, elcsevegek velük. Ebből 2ről soha többet nem hallok. A másik 3ból 2 behív interjúzni, de előtte 2 nappal lemondja, mert mégsem velem képzelik el a jövőt.

 

A maradék egy pedig szörnyülködik, hogy milyen sokat akarok kérni. (Nettó 2000 euró. ) Tőlük általában semmi visszajelzés nincs, a főnök nem válaszol a levelekre, SEMMI VISSZAJELZÉST NEM AD. Őrület, hogy mennyire nem találok odakint munkát, illetve mennyire nem akarják megfizetni az embert.

 

Szerintetek ez azért van, mert félnek a külföldiektől (magyaroktól)? Szerintetek mit kéne tenni? Lejjebb adni a bérelképzelésem vagy tovább próbálkozni?

Üdv.:

István

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!