Mobbing

Ahogy igértem, itt a mai napra szánt poszt. Toco főnöke folyamatosan kritizálja és stressz alatt tartja alkalmazottait.

Az alábbi problémával fordúlnék Önökhöz:

 

Én egy kereskedelmi cég üzletvezető helyettese vagyok. özel harmadik éve vagyok ebben a pozícióban, és eddig a feletteseim teljesen meg voltak elégedve a munkámmal. Azonban nemrégiben a területi vezetőnk egy másik ember lett.

 

Azóta ez az ember mindenféle ürügyet kitalál, hogy az én munkám nem megfelelő, mindenért felelőségre von … stb . Ez még csak elmegy, mert meg tudom indokolni ezeket a már már nevetséges vádakat, és alá tudom támásztani a jó munkámmal, a többszöri fizetés emelésemmel, a rólam készített értékelésekkel azt, hogy igen is megállom a helyem.

 

Ezen a véleményen van a közvetlen felettesem is, az üzletvezető. Azonban sajnos szinte hetenként érnek ezek a vádak, amiket az ujdonsűlt területi vezetőnk olykor nem a megfelelő hangnemben tálal felém. Folyamatosan stressz alatt tart, már már megfélemlítve érzem magam.

 

Az üzletvezetővel egyet értünk abban, hogy egyfajta leki terrort alkalmaz az üzlettel szemben. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő lépés? Fordulhatunk valamelyik szervhez segítségért? Próbáltuk „házon belűl“ elintézni, de nem nagyon akar senki foglalkozni az esettel.

 

Szeretném kérni a segítségüket, hogy ilyen helyzetben kihez fordulhatnék segítségért?

 

Válaszukat előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

 

Toco

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterror.jog@gmail.com címre várja Erynnis.