Pontrendszer

Kérlek Erynnis válaszolj, amint módodban áll.

Üdv!

Nagyon megörültem amikor megtaláltam az oldalt és a lehetőséget hogy valaki tudna nekem segíteni, előre is köszönöm a választ!

Nos egy vidéki 21 éves lány vagyok és tavaj juliusban pályakezdőként sikerült elhelyezkednem egy cégnél mint grafikus, sok lótás-futás után bevitetett velem a főnököm 1 db szerződést a munkaügyibe.


Megkapta az utánnam járó támogatást, ez eddig rendben is volt fél évig amíg kapta utánnam, igaz mondták hogy menjek el üzemorvoshoz ahol még életembe nem voltam és azt se tudtam kiaz...mai napig nincs alkalmassági papírom tőle mert hogy nincs a kasszában annyi pénz..., idén viszont azzal a "nagyszerű" ötlettel baktatott be a főnök az irodába hogy kitalálta legyen pontrendszer... ami annyit tesz hogy minimálbérrel vagyok bejelentve DE havonta kapnék mondjuk 20-30 ezret és ha van egy megrendelés amit a kollega behoz ő mondjuk kap azért 1 pontot elvégzem a feladatot kapok érte kettőt és ezeket a pontokat majd HA kifizeti a megrendelő átszámolva pénzbe hozzáadódik ahhoz a minimális összeghez amit havonta kapok, viszont hogyha valamit elszúrok a munkával akkor nem kapom meg a 2 pontot és a kollega egy pontját tőlem vonják le. Nem hangzott már akkor se legálisnak.



Nem aratott nagy sikert az ötlete a kollegák között se, de mondta hogy ezt beakarja vezetni. Másik varázslatos ötlete az volt hogy ő megpályázott egy nyomdagépet, amihez követelmény volt hogy felvegyen még egy embert, és ezt ugy akarta kijátszani hogy engem és a kolleginámat 4 órába levesz és ha megkapta a nyomdagépet visszatesz.


Megnyugtatott persze hogy megkapom a rendes 8 órás fizetésem mivel benn is voltam minden nap 8 órát belementünk mert féltettük az állásunkat...voltak persze apróságok egyik kollegámat 3-4 hónapig nem fizette ki természetesen kifogások szines sorával magyarázta hogy miért, másik kollegámnál heteket csúszott a fizetés.Ennek hatására beelegeltünk az egészből és benyujtottuk a felmondást mindhárman, a héten bementem aláirni a szabipapírokat de elötte bementem a könyvelőnkhöz és hogy megnézzem mégis milyen az a 4 órás szerződésem mert ugye egyszer se láttam nem véletlenül, kiderült hogy se 4 órás se 8 órás szerződésem nincs a könyvelőnél se nálam se a cégnél, megmondtam a főnöknek hogy akkor hogy is van ez? Azt mondta irnak szerződést majd menjek be aláirni... Ebben kérném a segítséged hogy hova fordulhatnék ezzel aláírjam e az utólag megírt szerződéseket?Vagy hogy mit tegyek?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tanácsokat.

Üdv!

Nelli

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.