A lottó ötös esélyesebb

Olvasónk szerint a lottón nyerni is esélyesebb, mint egy állásinterjúra bejutni.

Én vállalati hr-esként dolgoztam, már szerencsére nem, de elmesélek 1 sztorit mindenki okulására.

 

Történt nálunk, a nagynevű multinál, hogy megüresedett 1 asszisztensi állás egyik szakmai igazgató mellett.

 

Nosza, feldobtunk 1 hirdetést, hogy diplomás (bmilyen diploma jó), angolul ffokon beszélő, számítógéphez értő embert keresünk. Ezek voltak a nyilvános feltételek.

 

A nem nyilvános feltételek között szerepelt, hogy 23-33 éves hölgy legyen, nem több, mint br. 250-300ezer bérigénnyel, ne legyen gyerekes, családos, mert rengeteg a túlóra-ezeket a feltételeket az igazgató kérte.

 

7 napig volt fent a neten a hirdetés, kaptunk, 547 (!) önéletrajzot, amit én néztem át egyesével, ebből 350 (!) maximálisan megfelelt a kiírt és rejtett feltételeknek is. A szakmai igazgató (nem magyar) mikor meglátta a halmot, amit az íróasztalához felvittem, megkérdezte elnéző mosollyal, hogy ugye nem gondolom, hogy ő ennyi jelöltet be fog hívni és meghallgatni, mert ő személyesen minden interjún részt akar venni velem együtt. Közölte, hogy max. 5 lányt hajlandó meghallgatni, mert az ideje véges. Erre rákérdeztem, hogy oké, milyen szempontok alapján válasszam ki az 5 embert 350 ember közül. Erre bárgyún rámmosolygott, odalépett a kupachoz és kihúzott 5 Cv-t.

 

Nos, ez az 5 lány lett behívva. Megjegyzem mindegyik interjún rendkívül felkészült, jó természetű, csinos, reális bérigényű, perfekt angol kislánnyal találkoztam. Egyértelmű, hogy itt csak az igazgató  szimpátiája döntötte el, hogy ki lett a végén a befutó. (Mindenki kapott visszajelzést tőlünk.)

 

De a mai napig gondolkozom azon, hogy a lottó ötösnek is nagyobb az esélye, mint interjúra bejutni, mert ott csak 90 számból sorsolnak.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.