Kamerával kukkolt alkalmazottak

Érdekes a 10 évvel ezelőtti index design, mindenesetre  boldog születésnapot kívánunk!  Következzen XSün levele;

Igazándiból a véleményetekre vagyok kíváncsi, illetve arra hogy szerintetek törvényes-e ez a cselekmény a főnök részéről.


Nemrég biztonsági kamerák lettek felszerelve a cégünknél.

A digitális rögzítés jóvoltából rögzítés közben is vissza lehet nézni a korábbi felvételeket, sőt kívülről (otthonról) is be lehet tekinteni és visszanézni a korábbi eseményeket.

Eddig nincs is ezzel semmi gond egy biztonsági rendszer erre való.


A gondok tegnap kezdődtek, mivel unatkozott a főnök a képeket nézegette és azt látta hogy az egyik targoncás 5 egész percig beszélgetett az egyik sofőrrel.

Ebből aztán lett egy jó kis balhé hogy mi ez a lógás és igenis az emberek „zizegjenek” ha nincs dolguk akkor takarítsanak vagy pókhálózzanak de ne ácsorogjanak.

Ja természetesen a beszélgető targoncást hazaküldték hogy majd szólnak neki hogy mikor kell jönnie dolgozni, a fickókám addig szabadságon van otthon vagy ha nincs szabija akkor fizetetlenen.

Mondjuk az ilyen eljárás nálunk bevett szokás.


A kérdésem az szerintetek mennyire jogos az hogy a biztonsági kamerát a dolgozók megfigyelésére és szemmel láthatóan a megfingatására használják?


XSün

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani, hogy bátran írja le a cég (vállalat, stb.) nevét, ahol visszaélésekkel, diszkriminációval, és egyéb jellegű munkahelyi terrorral találkozik !!! Természetesen nem kötelező, de nagyon örülnénk neki.