Hírek: Munka karácsonyra - ez a Tesco meglepetése

Nagyon megcsappant a cégek ajándékozási kedve, kicsi az erre szánt keret, és a karácsonyi partik is szerények lesznek - már ahol lesznek. Az idei karácsony legnagyobb újdonságával a Tesco áll elő: az ünnepi roham idejére alkalmazottai rokonainak kínál munkát - írja a Népszabadság.

 

Hackl Mónika kommunikációs igazgató a lapnak bejelentette: az ünnepi vásárlási roham idejére dolgozóik családtagjainak, rokonainak alkalmi munkát biztosítanak néhány hétre. A lehetőséggel nyolcszázan élhetnek. A szegényebb régiókban máris tömegesen jelentkeznek, és ezúttal kimondottan elsőbbséget élveznek a tescósok hozzátartozói. A 22 ezer dolgozót foglalkoztató kereskedelmi óriásnál karácsonyra hagyományosan jelképes ajándékot - általában édességet - kapnak a munkavállalók.

 

Változóban az ajándékozási kultúra

 

Nagyon megcsappant a cégek ajándékozási kedve, és a karácsonyi partik is szerények lesznek - már ahol lesznek.

 

A Népszabadság arról ír, hogy változóban van a hazai céges ajándékozási kultúra is, amit nem a válság, hanem a multinacionális cégek írnak át. Igyekeznek ugyanis elkerülni a
a "lekenyerezés" látszatát is, ezért limitálják az adható és a kapható céges ajándékok értékét.

 

A közigazgatásban dolgozók miniszterelnöki felhívásra tarthatnak az idén önköltséges karácsonyt, és spórolják meg még az üdvözlőkártyák költségét is. A versenyszférában meg a megcsonkolt marketingbüdzsék veszik elejét a költekezésnek, olyannyira, hogy sorra mennek tönkre az idén a rendezvényszervezők, és az ajándékkereskedők.

 

A Promo Direkt felmérésének tanúsága szerint a nagyvállalatok közül csak minden harmadik vásárol karácsonyi ajándékot, de továbbra is a klasszikus apróságokat, vagyis irodaszert, írószert, naptárat, és többek közt baseball sapkát is.

 

A cégek általában kevesebbet költenek az idén a válság miatt, és ettől függetlenül is tapasztalható, hogy egyre több vállalat fordítja valamilyen jótékony célra a korábban ajándékokra címzett pénzt. ú

 

Népszabadság

Címkék: munka, tesco