Aki panaszkodik, lecigányozzák

Szia,


Bocs a névtelenségért, de a munkahelyemmel kapcsolatban írok:

Egy több mint 400 főt foglalkoztató cég vidéken, külföldi tulajdonossal, külföldi fővezérrel, két magyar igazgatóval.


A külföldi vezér egy jóindulatú naiv pasas, akit tökéletesen lehet az orránál fogva vezetni. A két magyar ezt hamar észrevette, és ki is használja. Folyamatosan. Minden területen a cég számára előnytelen szerződéseket kötnek, gusztustalanul lehúzzák a vállalatot.


Nem a legnagyobb, de a leggusztustalanabb: a külföldi főnök engedélyezi mikuláscsomagok vásárlását a dolgozók gyerekeinek. Havertól drágán megrendelték, a tasakot kitömték egy zacskó gumicukorral, két szelet olcsó csoki utánzat, két szem zselés szaloncukor és kész. Ha bárki bármilyen problémával fordul hozzájuk, lerázzák, tovább menni nem lehet.
Aki panaszkodik, azt a háta mögött, de azért hangosan leszólják, lecigányozzák.


Rengeteg kisebb nagyobb törvénysértés. Az egyik legnagyobb, hogy nem hajlandók engedélyezni az üzemi tanács megválasztását, holott a Munka Törvénykönyve szerint ez kötelező lenne. Az ÜT tudna kommunikálni a felsőbb vezetéssel, szót tudna emelni a disznóságok ellen, és a két magyar igazgató ezt pontosan tudja.



Fordulni nincs hova. Külföldi tulajdonú cég, viszonylag sok alkalmazottat foglalkoztat, bántani senki nem fogja.


A felügyeletek, hatóságok munkája, egy nagy kalap szart sem ér, képtelenek érvényt szerezni a törvényeknek.



Európai Únió,Magyarország, 2010

 

 

Te mennyit érsz a munkaerőpiacon?Töltsd ki kérdőívünket és tiéd lehet egy iPod, digitális kamera, MP3 lejátszó, vagy fényképezőgép:

 

https://www.myhewittsurvey.com/survey/YFPR10&r=NTWAVE