Divat a diszkrimináció

A negatív diszkrimináció, az esélyegyenlőség elvétele itt nagyon divat Magyarországon. Aki már elmúlt 50 éves és nem akarják semmiképpen sem alkalmazni, az miért nem mehet nyugdíjba? Vagy talán éhen haljon, mert nincs, aki alkalmazza?

 

 


Miért emelik fel a nyugdíjkorhatárt, ha már az 50 év körülieknek sem akarnak munkát adni a munkaadók?Így hogy dolgozza végig, ha nincs munkahely, aki alkalmazná Őket. Hiába a szakmai hozzáértés, a nagy gyakorlat, mégsem kell a munkaerejük. Pedig Ők már nem fognak szülni menni, nem fognak nyafogni semmiért sem.

Csak dolgozni szeretnének, tisztességes munkahelyen, tisztességes bérért! Nem minden a külsőség, nem minden a fiatalság. A tapasztalat az, hogy sokkal nagyobb energiával, nagyobb kitartással dolgoznak az 50 év és a felett lévő emberek, mint a huszonéves fiatalok.


Akik alig várják, hogy lejárjon a munkaidő, már mennek is diszkóba, vagy más szórakozó helyekre. Eszük ágában sincs túlórázni, vagy a saját életüket feláldozni a főnökök elvárásaiért!Meg kellene vizsgálni a hirdetők 90%-át, hogy pl. valóban kell e a munkakör betöltéséhez idegen nyelvtudás? Mert sokszor az ilyen hirdetések nagyon is tükrözik, hogy csak fiatalokat, akik már a mai rendszerben az anya tejjel szívták magukba az angol, vagy német idegen nyelvet az iskolában, azokat akarják csak alkalmazni.


Vagy pl. a "fiatalos csapatunkba" keresünk munkaerőket. Akik ezt hirdetésként feladják, pontosan az esélyegyenlőséget veszik el, az idősebb korosztálytól. Sokszor felvetődik bennem, de lehet, hogy másokban is, hogy ezek a munkahelyek főnőkei, barátnőket keresnek, vagy komoly, dolgozni is tudó munkatársakat!Hivatalból a Munkaügyi Minisztérium ezeket az álláshirdetőket kicsit leellenőrizhetné, hogy valóban jogos- e ez a kirekesztés az idősebb korosztály rovására!

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!