Az új kormánytól többet várnak a munkavállalók

Kedves Despota!

 

A Közszolga nevű oldal egyik hozzászólását küldöm el Neked, ami arról szól, hogy várhatunk-e valamilyen előrelépést azzal kapcsolatban, hogy a munkáltatók biztosítsák végre a munkavállalók jogait Magyarországon, illetve szándékozik-e azzal foglalkozni a kormány, hogy az országban nagyon sokan minimálbérre vannak bejelentve, de mellette zsebbe kapják a fizetést egy részét.

 


Esetleg érdemes lenne a blogon ezzel foglalkozni, hogy nagyobb
nyilvánosságot kapjon az, hogy semmilyen változásra nem számíthatunk ezen a téren.


A következő volt a komment:


"Az MGYOSZ mai rendezvényén Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úrhoz két kérdést intéztem a kiszolgáltatott munkavállalóknál megtapasztalt érdeksérelmek okán. A törvényi előírásokat, Munka Törvénykönyv paragrafusait büntetlenül önkényesen értelmező munkáltatói magatartások miatt. Továbbá a zsebből fizetett minimálbért meghaladó juttatások felderítése, megszüntetésének szükségességére való figyelem felhívás érdekében.

 

Válaszai csalódottságot okozóak voltak.

 

Mindezek nem tartoznak az igazságügyhöz, nem a köz érdekeinek a részei. Az igazságügyhöz nem tartozik a munkavállalókat érintő jogszabály és abból fakadó problémák témája. A független bíróságot, a független ügyészséget említette válaszában.


A szankciók nélküli Munka Törvénykönyv és a kiszolgáltatott munkavállalói sokaság ügyeinek kezelését tekintve csak elodázást és a többlet költségek felmerülése miatt csak nagy sokára, legfeljebb egyedi ügyekben hozhatnak eredményt a Miniszterelnök helyettes úr által említett fórumok. A kormányváltóktól ettől többet vártak, várnak a munkavállalók.


Tisztelettel:Kozek Adolfné
GSZSZ szakszervezeti elnök"

 

A forrás: http://www.kozszolga.hu/hirek/megalakul%C3%B3-miniszt%C3%A9riumok-list%C3%A1ja


Üdv., Nóra

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!