Szivatják a férjemet

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

A férjem idestova 9 hónapja dolgozik egy "gyárban". A felvételkor valami tesztet írattak vele, amin az esetek nagy többségében csak az nem megy át, aki nem tud olvasni. Majd hosszadalmas felvételi eljárás után mehetett másnap dolgozni.


Az első ledolgozott hónap után váruk a fizetést és a beígért juttatásokat. A fizetési papírján 49000 ft volt, étkezési jegy nincs, mert most kezdett. Ez megismétlődött egészen februárig. Decemberben el mert menni 1 nap szabadságra, az is igazolatlan lett, mert nem előtte 15 nappal jelezte a műszakvezetőjének.


Teltek a hónapok, pályázgattunk ide-oda, de ebben a válságos időkben idegen megyében kapcsolatok nélkül igen nagy szerencse kell ahhoz, hogy elhelyezkedj, úgy tűnik nekünk még nem jött el.


A júniusi hónapban egy betegséget is bekaptunk 1 napot hiányzott, nem többet, mert juj baj lesz, felhívtuk a munkaközvetítőt, a műszakvezetőt, ebből a munkaközvetítő vette fel, aki megnyugtatott, nem baj vigye az orvosi igazolást és nem lesz gond. Mi vittük is naivan, 27 én meg hazaküldték a férjemet,mert nem volt munka a nyári szabadságolások miatt.Ezt a tavalyi szabadsága terhére tették, mert ugye az bent maradt.


Vártuk a júliusi fizetést,59000 Ft átutalás, ebédjegy nincs, mert 2 igazolatlan(!!!!!) napja van. Hívtuk a műszakvezetőt, de mint kiderült a telefont többen használják és most pont nem az Ő műszakvezetője vette fel. Egész normális volt, elmondta panaszt lehet tenni a személyzeti osztályon.Ő legalább mondott valamit...


Most jön a csattanó, vasárnap nem jött a busz, amivel a munkásokat szállítják,hiába várt ott több, mint fél órát a buszmegállóban. Ilyenkor fel kellene hívni valakit a munkaközvetítőnél. Üzenetrögzítő, a sofőrnek nincs meg a mobilja, a műszakvezető nem veszi fel többszöri próbálkozásra sem, ment az sms, hogy mi legyen, semmi reakció. Sem az, hogy jól van akkor szabadságot írok be, vagy szólok a sofőrnek.


Ma bemenetel a munkaközvetítőhöz, nem tudnak semmit, sajnálják az elveszett étkezésit(gondolom mennyire), és nem értik miért nem fogadta el az orvosi igazolást a műszakvezető. Állítólag megteheti...